Se javiv da odma koga vidov deka imam... mi rekoa da go prekinam aspirinot i tolku nisto posebno ne mi rekoa. Epa 3ti den so deneska go ima na brisenje, pa moze naredo idenje vo wc ke go snema, pa op pak ke se pojavi i celo vreme taka, ama ne e skros izgubeno.
Ne e strasen iscedokot ako nema los miris i ne e obilen i mnogu cest. Nekogas e i dobar znak. Standard koga ima iscedok prvo isklucuvaat aspirin. Mozes i vit E da si zemes da popies, nema da ti steti, ali konsultiraj se so doktor. So srekja
Devojki vo iscekuvanje da ne napravi nekoja test, jas kupiv, ama mi e strav da go napravam. 10ti den od transfer mi e
Да 11 ми е, ама преку глава ми е од една цртка, од разочарувања и од она чувство како да немам излез…
Znam te razbiram potpolno i jas go imam istoto cuvstvo. Beta koga treba da pravis, vo ponedelnik ili vtornik?
Направи ама имај на ум дека може да не покаже порано, не се разочарувај кога ти рекоа да направиш тест?
Znam zatoa i mi e strav da napravam, nesakam da se razocaruvam. So ogled na roa sto nemam bukvalno nikakvi simtomi, znam sto me ceka.
Normalno e ne se sekiraj isto bev I sum so pozitivna beta. Ne misli na toa pusti si filmce uzivaj. Kako e gospod nikoj ne e. Prepusti se na Bozjata volja.
Ne si pravi dodaten stres, ne pravi testovi ako treba I doktorot ke kaze. Najsigurno e preku beta, vaka moze da ti dade lazen test da e negativen I da.se razocaras. Ne ti treba test uzivkaj I ne misli na toa. Izdrzi uste 4 dena. Srekjno srcko
Направи домашен тест понеделник, вторник, може ќе има две црти, не се знае Или чекај до среда ако можеш да издржиш прво домашен па после бета за најсигурно.
Има и друг конзилиум на “фемина доктори” кои се подолго тука ама не пишуваат. Сакаш тие нешто да ти кажат? Кое и по ред да ти е инвитро на секое одиш како да ти е првпат, со цела надеж и посакуван успех. ПРВО и основно што секоја жена тука сака е однос и стручност. Од областа на односот да не ти кажам што ми рече дотичниот доктор првиот пат на преглед подобро. Требаше да го плукнам и да не се свртам. Нејсе, сметаш дека карактерот ќе си го носи дома а ти треба да завршиш работа. Еве, јас не завршив работа кај овој доктор и не нѐ велам дека не е стручен, велам дека е БРЗ и НЕЗАИНТЕРЕСИРАН воопшто. Не можеш во оваа работа да играш на карта среќа. Да, таа е најбитна и пресудна ама мора и други работи, индивидуални. Стручен за операции, капа му симнувам, три пати под нож кај него и ако треба пак, пак ќе го одберам. Но, за инвитро не ЈАС НЕ, кој си одлучил ќе си оди, моето или твоето нема да му смени ништо. И не сме Стојни, Петкани и незнам ти кој, сите сме жени кои некои се знаеме меѓусебе, години дремејќи по тие ходници и оставајќи гррднииии пари.
Ke napravam domasen test pred da odam da pravam beta, da znam sto me ocekuva, da ne me udri damla tamu
Имам и јас еден тест дома, ама немам храброст сеуште. Можеби утре, задутре, ќе видиме. Вторник инаку треба преку крв да проверам.