Во целост се согласувам со твојот коментар. Од моето за жал богато искуство ке додадам нешто: Др. за кого се збори е стручен ама џабе.Кај него имам направено доста инвитра и други интервенции. Но ИВФ не е само стимулација - пункција - ембрион - трансфер. Овде има и други здраствени фактори кои се од значање на успех кои за жал др, не им дава ама баш никакво значење, и со самото тоа успех нема. Има добра страна што не е искомерцијализиран. Иначе ИВФ е еден страшен бизнис и се додека фондот не превземе соодветни контроли некој ке си полни џебови а некој ем без пари ем без здравје. Имам поминато кај доста др кои се познати на форумот и запрепастена сум од нивните мили зборови и од нивната неспособрност. Сакам сите само да ве охрабрам дека за грешка проокол или не темпирана стоп инекција не сте Вие криви и не е до вашата возраст него е до нивната НЕСПОСОБНОСТ . И моментот на делење на такрулимус и разни други сериозни терапии кои се од огрнма штета по зравјето како бонбончиња а не е тоа клучниот фактор кажува многу дека секој гинеколог станал ИВФ др.( последниот коментар се однесува за многу други доктори но не и за дотичниот за кого се разговара)
I mojot e 10ti den od embriotransfer. Denes napraviv domasen test izleze negativen..Beta treba vo sreda. Ke proveram i preku krv...Nekoja imala negativen domasen a pozitiven preku krv? Ovoj pat navistina mislev deka uspeavme, sto citav gi imav site simptomi. Bolkata mi e smalena no sepak ima. Prosloto negativno nisto ne osekav, osven golemo razocaruvanje... Togas so maliot osetiv koga mi se zakaci i bev sigurna deka uspeavme..no sega ne znam.....
Moja drugarka imase domasen test negativen na 7mi den, a potoa na 14ti od krv pozitiven i toa so bliznaci... Stiskam palci
Epa jas za toa ne pravam da ne se razocaram. A mnogu jas sto gi znam po nekolku testa pravat im ispagjaat negativni i poslem pozitiven. Jas prosloto invtro na 13den pravev domasen test i epten bleda linija mi izleze skoro nevidliva. A betata mi bese visoka.
Ke vidime za nekoj den koj e tocniot rezultat. Ako e ovoj tocen, zdravje so novi sili uste ednas..ako ne da ni e zivo i zdravo sinceto.
Dragi moi dali ste imale bolki vo stomakot kako so noz da ve sece nekoj vo tekot na denot po nekolku pati, na 4-5 den posle transfer proprateno so zamor i mlitavost?
Znam, ama ne mi pominuvase morav da se napijam, nemozev da izdrzam cel den se macev so uzasna glavobolka, osobeno vecerta i se napiv.
Седете си мирни колку можете, не како мене да брзате Јас на 6ти ден имав втора црта бледа ама се гледаше, ( да напоменам да не дојде пак до забуни, немам примено стоп инекција), за да вчера на 9ти ден имам побледа црта и од таа на 6ти. Се сомневам на биохемиска пошто еднаш такво поминав. Се откажав ама ќе проверам во среда пак бета. Ако не како што вели @hub да ни е жива и здрава ќерќичката наша. Ама не се откажуваме пааак!
Jas isto so prvoto invitro imav izasno glavobolki sum placela i vrzuvala glavata so marama i samo u temno lezev,i togas sestrata mi kaza ako eventualno nemozes da izdrzis smees samo paracetamol.i bremena da ostanes znam deka samo paracetamol na trudnici davaat
Купив тестови утре сабајле ќе видиме што ќе биде.Трансферот ми беше 27.02 значи утре би ми бил 12 ти или 13 ти ден после трансфер
Te molam kazi mi za takrolimus zasto so prvoto ivf imav druga terapija a sega druga i ovoj pat neuspesno