Жал ми е девојки за сите кои имавте негативен тест и ви посакувам наредниот пат да успеете.Јас од средс почнувам со долг протокол.Некоја од вас искуство со долг протокол,искрено ме фаќа страв
здраво девојки, денес испитував преку крв и рез е 4,67 да продолѝам со терапија и ако не ми дојде во четврток повторно да испитам
Јас бев со долг протокол, ништо страшно само досадно дур да стигнеш до крајот Ако те интересира нешто подетално, кажи...
Колку јајце клетки извадивте.Јас првиот пат бев со краток протокол имаше 5 ама ни една не се оплоди.Затоа ни препорачаа долг протокол и ИКСИ метод.Јас мн слабо изреагирав на првата терапија,ама тоа мн касно го забележаа 7ден терапија
8 извадивме, од нив само 5 биле добри за работа а само 2 се оплодија, чекам утре тест да направам да видам што испаднало. Е сега ние сме со машки фактор и плус јас имам 37 години, може и тоа кај нас да влијаело на помал број јк. Не знам.
не верувам искрено кај нас се е добро освен кај мене непрооден лев јајцевод.и пак не стасавме до трансфер.Две години само одиме по испитувања.Нема правило ни години ни дијагноза.Добро и јас не сум толку млада 31 скоро 32
Прво инвитро ти е? Знаеш имам една пријателка гинеколог и таа еднаш ми спомна нешто како во стилот абе првото инвитро е како пробно, ретко е успешно. Па кој да знае... Не знам и ја што да мислам. По логика ако кај нас е проблемот бројот и неподвижноста на сперматозоидите би требало инвитрото да е успешно, со тоа се решава нели тој проблем да стигнат до јајце клетката, ама очигледно не е се така едноставно. Секој изгледа со среќата ,коцките треба да се поклопат.
Jas 15god se macam so ovoj problem 24 god imav koga se omaziv od 27god. pocnav aktivno po lekari osobeno Sistina....lugje neznaete kolku pari frlivme, a bog mi i nie ne znaeme, vo Sistina. Site pregledi napraveni se vo red, nikakov problem ne se pojavi, ama bukvalno nikakov ni kaj mene ni kaj soprugot. Ajde smenivme Sistina otidovme vo Newborn kaj Dr Trajkovski i tamu nakadni drugi ispituvanja pak uste 1 histeroskopija edna vo Sistina 1 vo Newbor znaci 2 histeroskpii. Sekakvi ispituvanja nikakov problem ne se pojavi do sega. Edinstveno nesto sto go slysav vo Sistina i kaj Dr Trajkovski bilo kako ne si ostanala do sega prirodno trudna na ovie rezulrati, ja stiska glavata neznae sto da kaze. Pred da go napravine transverov koga otidovne da se dogovorime me vide i vika ne e mozno prirodno da ne ostanes ni padna glupavo osobeno na maz mi... ko vo stil vie ne spiete zaedno pa 15 god da mu se snevidi pa po greska da bese ke se slucese. Nemam komentar povekje. Ne deka obvinuvam nekogo da ne bidam pogresno sfetena jas od doktorot sum prezadovolna i na site im vikam doktorite ne se Gospod kako pisal Gospod taka ke bide. Toa e zivot nekoj crv mora da te jade i mora da se borime.
Второ сега првото ми беше во септември.Сакавме во јануари ама имаве двајцата ковид во декември и сега се одлучивме пак да почнеме
И јас истото го велам, дека докторите не се Господ. Уште пред многу години, не бев ни мажена, тука ивф беше табу тема, и имаше една емисија за ивф, никогаш не помислив дека тоа ќе ми се случи на мене, ама тогаш појма немав, си мислев ако не бива природно, одиш на ивф и толку, ама не било така лесно, или помислив дека ивф повеќето прават што не сакаат партнер, а сакаат деца, си плаќаат донатор и ќе си имаат дете. И тоа не е гаранција дека ќе биде успешно, ни со донирани јк не е гаранција за успех.
Prvoto ivf mi bese so dolg protokol pocnavme so terapija na 21 den od prethodniot ciklus..ne mi izvadija mn j.k. no mi bese uspesno. Sega kratok protokol i poveke jk i dve neuspesni...
@Vanila&argan да не направи тест? Јас не, цел ден се мислам, се нервирам ем сакам да знам ем страв ми е Денес стварно сум под стрес, не знам како ќе се преживее до утре
I jas sum istata mnogu mi e strav, a od druga strana go znam ishodot. Kafeniot iscedok seuste go imam taka da znam sto me ceka.