Од каде знаеш дека не е специјалист? И ако не е како може да работи така? Што поточно сакаш да кажеш со тоа дека од Санте се бизнисмени?
kaj mene pa se vo red samo nemam jajcevodi kaj maz mi se ispravno pa ne fati a jas imam 28 pred 2 meseca napolniv znaci nema veze godini ne si uopste pomislivaj na toa i ne se obezhrabruvaj i kaj mene 5 se izvadija 2 oplodija na moi godini nema pravila ako treba da bixe ke bide ajde barem ti izraduvaj so visoka beta pustam srekja
Јас пак сум уште помлада. На 24 години почнав со одење по специјалисти.За некој месец ќе полнам 27. Амх на 25 години ми беше 0,96. Сега го правев првото Ивф, денес 5ти ден од трансфер. Со краток протокол извадив 5 ј.клетки, само 2 се оплодија, а потоа само една стигна до бласто. Се надевам дека ќе биде успешно. И сопругот сега наполни 30. Така да и двајцата сме релативно млади,ама успех нема. Поминати 3 инсеминации, лапароскопија и хистероскопија, маж ми оперираше варикочела.Кај него сега спермограмот е во ред, а јас и после лапаро останав со полу проодни јајцеводи. Годините не се услов дека ќе биде успешно за жал...
Godinite nemaat vrska, moe licno iskustvo koga odev vo Sistina imav 29 god za vtoroto ivf mi izvadija 16jajce kletki i mi rekoa nema oploduvanje eejj so 16 jajce kletki damla me mavna i sekako nemase transfer, neznaev kaj teram tie 2 nedeli horor mi bea. Vo Newbor imav 36 god koga go prave 4to ivf mi izvadija 8jajce kletki i site se oplodija site bea so ubav kvalitet, samo 1 ne se razvivala kako sto treba i nea ne ja zamrznavme. Ete kakva drasticna razlika. I so toa ivf ostanav bremena, ama za zal go izgubiv vo 8mata nedela.
toa bas sakav da kazam znaci treba kockite da se naredat ke bide nie sme borci ajde site so krenati glavi ke projde period i podobro ke e
4 ivf ne se za potcenuvanje, baska toa ti se 4 stimulacii, hormonite ne se bonboni bas za primanje..... Daj boze da uspees so drugite embrioni.... Jas imam zamrznato blastocista, ama jas nekako izgibiv verba vo makedonskite embriolozi, posebno vo onie vo Sistina, mislam deka i drugite kliniki ne se sjajni. So ovoj pamet bi odela i porano stranstvo, tie se parite, dobivas ekspertiza i vnimanie, tuka go nema bas toa, barem ne vo mojot slucaj, normalno si ima i so uspesni prikazni, a moze treba srekja, who knows So srekja, jas sum so slicna istorija, zatoa ti pisav. P.S ne se grizi za iscedokot, ne e nekoj problem voopsto, ali bidi vnimatelna. So srekja
Jas denot od transfer go pisav odmor i naredniot pisto mi se fati 28mi i 29ti i za 2 dena ne sakav da mi odbivaat. Mene id 1vi mart mi e otvoreno boleduvanjeto, pa sega ke vidam do koga ke mi dade do cetvrtok ili do petok. Sakam od ponedelnik da pocnam na rab da se sozemam malku.
Како ти одговара така, јас правев тест преку крв и утре дента заминав на работа одма... може и подобро е така, зависи како се осеќаш, а верувај никако не се осеќав до ништо не ми беше
Znam istata sum i jas, mene pa epten mi e glupavo sto site na rabota znaat, i cekaat rezultati od radoznalost. Toa pa najvekje me nervira, a nikako ne mozev da skrijam posto izleguvav celo vreme i sfatija.
Prasav bas jas kaj maticnata 15 dena mi rekoa...voopsto ne mi e do rabota, ako ispadne i mala beta...nemam ni sila da rabotam
Тие што имате добиено барање за дополнување на документација, уште колку време чекавте после доставување за одобрување на ваучерот? И дали можам да го доставам лично таму зошто по пошта до нашиов град по 3 недели патуваат документиве ко австралија да ги праќам... овој мојов ваучер историски стана на 27 декември поднесов...