А тестот за.бременост го правите на 14 или 15 ден од трансфер. Ја еве да признам џабе филмови, книги, паметот ми е само во тестот и преиспитување симптоми.
A be ne bilo pravilo, no sepak, najcesto e nekoj pokazatel. Licno mene, vo momentov malku mi olesna sto sepak ni pisa bremena zenicka, koja isto taka nemala takov simptom. Malku vo grc sum, pa zatoa baram simptomi okolu mene.... znaci, si tolkuvam sonista, pa duri i baram pretskazuvanje nekoe. Po pet pati izleguvam nadvor da gi proveram tie cvekencata vo dvorot sto rascvetaa tocno na denot na transferot, dali se doro.
Барам совет. Значи сега ги збирам документите за инвитро. затоа си ги правам инсеминациите. Сакам сите документи да ми се на ред. како повекето феминки и јас сакам септември да разгледувам опции за инвитро. Сега се мислам, јуни да почнам со брисеви(тие што имат 6 месеци важност) и да поднесам до фондот, или ако планирам септември најдобро е септември? Има ли дел од годината кога фондот не работи? годишни одмори?
Juli-Avgust se po odmori i malku se odolgovlekuva so odgovorite.Napraj si mikrobioloski brisevi i podnesi gi dokumentite,ako gi pravis juni,a invitroto septemvri sekako ke moras da gi povtoris,toa e za tvoe dobro so cisti brisevi do pomalku problemi
да, тоа се мислам. брисевите се брзи, само пап ке може мај - јуни, пошто многу време го чекам во Ср. август може брисеви да пробам, додека сум на одмор(таман ако има нешто да го фатам на време), па септември пракам писмо директ скопје ти благодарам @MADO
Znae li nekoj da mi kaze, za da ispitam skrien seker i insulin na klinika za endokrinologija vo drzavna bolnica, od kade treba da zemam upat, od maticen ginokolog ili od internist. I kakov upat, kako treba da glai???
Едно искуство да споделам во врска со урина: На анализите ми покажа бактерија во урина, и си викам ќе се лечам сама наместо да се трујам со антибиотици - Земав Брусницин капсули по 2 на ден (и 2 литра вода дневно), па по 10 дена уринокултура. И еве денес резултат од уринокултура - нема бактерии
Инсулин и скриен шеќер мoжеш нa Гaк дa испитaш сo упaт oд мaтичен гинекoлoг, требa дa пишувa oгтт и инсулин. Пoтoa скриен шеќер мoжеш истo сo упaт вo aдриaлaб. Инсулин нa клиничкa биoхемијa истo сo упaт oд гинекoлoг. Ти ги кaжувaм oпцииве зaштo нa ендoкринoлoгијa е хaoс, требa првo гинекoлoгoт дa ти зaкaже (a термини тешкo) кaј ендoкринoлoг , пa пoсле ендoкринoлoгoт дa ти дaде упaт зa нивнaтa лaбoрaтoријa. Евентуaлнo aкo oдиш сo приoритетен ќе требa нaредниoт ден дa oдиш пaк зa бoцкaње зaштo дентa сo приoритетен ќе зaвршиш нaкaј 13-14 чaсoт , мнoгу е гужвa и aкo ти требaaт сaмo кaкo испитувaњa без сoвет oд ендoкринoлoг не би ти препoрaчaлa дa oдиш.
Ti blagodaram mnogu na odgovorot, mene doktorot mi rece da izbegavam slatko, iako sum bila slabicka, zaradi opasnost od skrien seker, pa zatoa sakav da go ispitam. Milion ispituvanja vise aman. Pozdrav i blagodaram uste ednas.
Е стварно не е фер и јас цел ден те чекав и се надевав. Џабе зборови за утеха. Ама мора напред, ќе собереш сила знам. Многу ми е жал. Те гушкам силно.