Девојки денес ги земав резултатите од Торч, а матичниот гинеколог до крајот на неделава не е на работа. Ако некоја од вас се разбира да ми каже што е со резулатите некако повеќе се позитивни.
Не мора, ако имаш извештај од докторот што ви правел инсеминација каде е напоменато дека е слаб спермограмот можеш и со една инсм да поднесеш. Нас така ни одобрија.
Земете си прво од општ матичен лекар 15 дена па од матичен гинеколог плус 15 дена така добивате повеќе време
Извештај земи си од ивф специјалист дека препорачува одма инвитро,јас така направив. Со секоја лоша дијагноза на спермограмот можете така одма одобруваат. Со среќа.
Ako ti se pogodi dobar opst maticen lekar, mojata nejkese da slusne taka da mi dade boleduvanje bez nekoja koknkretna pricina. Sakav da prikrijam na rabota deka pravam ivf, i ja molev da mi dade boleduvanje kaj sto nema da pisuva deka sum pravela ivf. Ma da na krajot se snajdov, no dali na boleduvanjeto sto go dava maticniot ginekolog pisuva deka e praveno Ivf ili stoi samo sifrata N97?
Добри ви се резултатите. Се тоа што е позитивно се IgG антитела кои означуваат дека некогаш организмот бил во контакт со дадениот вирус но во моментов нема свежа инфекција. IgM антителата сите се негативни а тие се покачуваат ако во моментов имате некоја од наведените инфекции, така да се е како што треба да биде.
Само шифрата мислам.Јас не стигнав до тоа,само од општ матичен лекар земав со дијагноза вироза. И да многу значи каков однос имате со докторот, мојата општа матична до сега многу пати ми излезе во пресрет за се а посебно за инвитрото.
Здраво на сите Дали може некој да ми даде мислење за резултати од хормонски статус, на 3 ден од циклус? Инаку се спремам за ивф. Однапред Ви благодарам
Висок е естрадиолот. Според правилникот за ивф треба да е до 60, барем така беше кога правев јас, ако во меѓувреме нема некоја измена.
Во скоро иста ситуација бев и јас, мене дури и втората инсеминација ми ја направија. И ништо, докторот ми даде извештај за ситуацијата со инсеминациите, предлог од матичната и ми одобрија ваучер. и докторот каде што отидов за инвитро, кога виде рече зошто воопшто ти ги правеле инсеминацииве. Ова е за инвитро.
Zencinja posle postapka so invitro dali vi se promeni ciklusot,jas dobivav na 32 dena sega veke posle invitroto cetiri ciklusa dobivam na 28 dena..i ne osekam golemi bolki kako prethodno sto imav pri ciklus duri ne osekam koga dobijam a dolzinata mi e isto 6 dena mi trae ciklusot.
Ти посакувам среќа наредниот пат. Инаку мене дури сега ми стигна резултат и само пишува позитивен. Утре пак ќе треба да одам да ме боцнат за точна бета