Општиот матичен нели може да даде само 7 дена боледување? После уште 7 дена со друга дијагноза мислам ама пак треба да те пушти на некои испитувања. Како оди точно процедурата?
Пак консултирај се, јас само еднаш ги пиев и добив точно 3 дена откако ги прекинав. Истото го наоѓам како информација на интернет дека добиваш откако ги прекинуваш.
На претходното инвитро, почнав со суптефактот од 15/16 ден од циклус за намалување на функција на јајниците и следното добивање, од втор ден циклус почнав со фостимонот. Сега незнам дали планират сеуште за намалување на функција или ќе стартувам одма со главното боцкање... Нејсе, како сакат нека е, само да не испаднит да го утнам и овој циклус ми е појќе., го чекав ваучерот шо го чекав три месеци... Немат некоја со искуство да пиела микрогинон и следно како било со боцкањето?
Katastrofa od licno iskustvo no pak odi ke vidis sama ali jas ni na dusman ne ja preporacuvam taa bolnica
И јас пиев микрогинон само 15-16 дена од кои последните два дена по две дневно, така ми кажа докторот, и да ги прекинам. Почнав од 5-6 ти ден од циклус.
Почнав откако добив циклус. Кога бев кај докторот ми кажа да одам веднаш штом добијам втор ден од циклус. Јас бев со краток протокол, од втор ден од циклус пиев Кломифен 4 дена и естрофем, од трет ден од циклус се боцкав со мериоферт. Инаку микрогинон ги прекинав негде 1-2 ри Декември, а добив на 7-ми.
Здраво. Имам порачано дхеа во декември, сеуште не ми е стигнато. Стои дека е во транзит. Никогаш вака не сум имала проблем со нарачката. Дали знаеш во кој дел од страната е за рефундирање на средствата?
Мене ми стигнаа 27- ми Февруари, ми пишаа на Вибер, еве уште не ми ги донеле, ми пишаа на Вибер да им пратам л.карта, и се уште ги нема. Инаку преку FedEx, ептен се "брзи". Никогаш повеќе, па и царина, данок да платам, подобро од тука да си земев. Ми кажаа FedEx дека најбрзи биле, како да не, гледам колку се брзи. Од другите ми пишуваше 14-ти Март, и ај демек побрзо, да знаев преку другите пошти, до сега ќе ми стигнеа, и така одмарам од сумплементи, не ми се брза. Ти преку кои порача?
Jas sekogas sum imala mnogu bolni ciklusi duri do onesvestuvanje,i normalno do 6 dena mi trael ciklus.Mene posle 2 insemenacija vo sistina so meriofert me stimuliraa od togas neosekam koga ke dobijam nikakva bolka i mnogu malce mi trae,2 dena i tolku,i dobivam porano na 26,27 den
Јас па обратно, никогаш не сум имала болни циклуси, ни болки во јајници, ни ништо, кога почнав со мериоферт, посебно првиот ден имав болки во десниот јајник, потоа само пецкање, следниот циклус исто така имав некои благи болки. Последниов циклус па кога ми заврши имав благи болки.
Од Санте плус, во листите на Фондот стои само др Сапунов. Моја препорака ти е да си закажеш консултација со повеќе доктори и да се видиш. За Санте Плус, јас кога почнав прв пат со ивф, имаше членка на која што со ваучер и наплатиле и пункција. И тоа и јавиле вечерта пред пункцијата. Прелистај наназад низ форумов претходната зима беше изгледа.
Мене ми се случи истото во јануари. Им пишав на support, и испадна дека уште им била во магацин мојата пратка. И немааа б12 веќе на залиха. Ме прашаа дали сакам да ми пратат тоа што има или рефундирање, побарав целосно да ми ја рефундираат нарачката. Комуникацијата, нормално преку меил. Се се заврши за 2-3 дена. Инаку до сега не ми се случило со нив вакво нешто.
Da mila taka e mnogu dobro se sekjavas toa sum jas tie tamu se masina za pari i ne se zmarat dali ke uspes ili ne podalku od taa bolnica