Da mislev na transfer ama sega vidov deka sum pisala punkcija,fala ti sto me iskoregira.Da nei poropaga za szabe cel vaucer samo za transfer
Prvo invitro ti e? Nepa potreba od opsednuvanje i od sekakvi misli,pusti sigo mozokot na pasenje,veruvaj deka kolku poveke sme opusteni tolku polesno se pominuva niz celiov proces.Ako se napnuvas i cekas,mislis celo vreme sto ke bide kako ke bide poloso za tebe.Samo opusteno moj najdobro nameren sovet.So sreka
Зависи со каков протокол ќе бидеш, за тоа одредува ивф докторот, јас бев со краток, завршив за две недели со боцкање, и веднаш ми закажаа пункција, ама не стигнав до ет. И јас се плашев, сега едвај чекам да поднесам за втор ваучер и да почнам со процедура. Со среќа.
Ako tempiras da stignes Mk 1-2 dena pred da dobies i ako ne treba da pies nekoi tableti ke zavrsis,ama ako pies nesto togas 2 meseci ke te fati
Zdravo na site. Dali nekoj znae da mi objasni zosto pri transfer so zamrznati embrioni, davaat terapija za folikuli ( kako na primer Letrozol)? Pa sto ke se sluci so toj nov folikul - ili treba da se oplodi ( a nema da se oplodi, bidejki ke go koristime zamrznatiot embrion), ili da se raspadne so menstruacija ( a ne smeam da dobijam menstruacija, bidejki treba da zabremenam so zamrznatiot embrion). Pa sto togas ke se sluci so noviot foikul ?
Moze da me upatis malku poveke? Dali moze da go kontaktiram doktorot online? Koj doktor go preporacuvs? Tuka site testovi sho mi treebat Ke gi napravam. Samo sakam da zapocnam sho pobrzo so postapkata.
Јас бев кај Ивановски во Систина, ама тука сите имаме различно искуство со секој доктор. Треба да се консултираш барем со двајца, и да решиш кај кого, ама како што велиш не си тука, не знам што да ти кажам. Не можам да ти пишам порака.
Da prvo invitro mi e i bidejki mi e se nepoznato zatoa mi e strav.. se nadevam kje bide se kako sto treba. Fala ti mnogu na sovetot kje se potrudam sto povekje mozam da ne mislam i da se opustam
Najbitno vo celiot proces tie da nemislis mnogu i da bides opustena.Ti posakucam sreka i uspeh da uspees od prva.Kaj koj doktor si
Ne e mala,moe mislenje koj den od transfer ti e.Najdobro pisi na sestrata kaj koj doktor si i najsoodvetno keti odgovorat,nie tuka sme povise laici i patalci.Opustise sve kesi bide mako sto treba
Матичниот кога се слушнавме како да ми беше загрижен во гласот, а ме плаши тоа што првата бременост имав поголема бета ова време околу 800 ми беше и заврши неславно.
Битно е бетата да се зголемува правилно. Задутре може да си провериш пак. Генерално бетата не е ниска, а во меѓувреме пробај да не си задаваш стресови. Мисли позитивно, ќе биде се како што треба
4 такви 5 дневни убави бластоцисти и не беше успешно ниеден пат. Второво ивф од првата бласто се фати. Не можеме да влијаеме на некои работи, башка тоа што се гледа под микроскоп дека е супер, сепак не не значи дека и внатре во ембрионот е ок. што се случува внатре. Може не сум некој пример, ама пак ке повторам дека мислам оти вежбањето ми допринесе за успех. Убава бета. Како што знам, над 100 е суперишка Галкај си мешко, смешкај си се и јави им на клиниката ке закажете ехо за две ѕри недели за да може да се види.