Има и со бета 60 на 15ти ден па супер бременост до крај. Не оди се по рецепт. Мисли позитивно. Над 100ка е добро. Да дополнам, дури не го види и да види срцева акција нормално дека е резервиран. Ама си стигнала до добра бета и сега опушти се до нареден чекор.
Kaj dr.Vladimir Trajkovski, od samiot pocetok uste od inseminaciite odev kaj nego bidejki za mene e najdobar doktor. Ti blagodaram mnogu za sovetot, kje se obidam sto povekje da bidam opustena. Sekogas si pravam pritisok bespotrebno koga mi e nesto nepoznato ama se nadevam kako sozrevam kje gledam da go namalam toa i da bidam po hrabra vo zivotot
Јас 2 трансфера со бласто исто ко тебе се ок па ништо, во октомври имав ет со 2 бласто ништо, сега во фебруари со замрзнато едно пак ништо а се ок, незнам што да мислам веке . Сега ке одморам некој месец па пак ке поднесувам за ваучер, немам замрзнати само едно беше.
А имате ли некој реален проблем? Јас се водам идиопатска неплодност. Докторот во целиот процес беше презадоволен од се’. И како реагирам на терапија и како се развиваат ембриони. Не дека нешто бев сигурна дека ќе биде се’ во ред ама барем некое објаснување да имаат зошто кај здрави прави парови се случуваат вакви работи.
И каков одговор доби од докторот? Зошто се случувало така? Јас сум многу активна физички, пешачам и вежбам. Уште брис од ендометриум не сум испитала и тоа планирам.
Немаме проблем никаков , првиот пат кога отидов крева раменици и вика тоа е никаков одговор, а вториов пат не ни отидов прекинав сама терапија, за што да одам пак истото да ми го каже
Da ne si na priroden ciklus pa za da nastane ovulacija i posle zavisi koj den ti e embrionot trdneven ili 5 dneven posle ovulacija za tolku dena kje ti go vratat.
Никаков одговор. Си ја лупаш главата од зид и се прашуваш зошто. Сменив доктор за наредно, и нов протокол и јас немав време да мислам мнг. Ако веќе си активна, тогаш една работа помалку од дневен ред. Ивановски краток коментар даде дека они ги гледаат под микроскоп ама не знаат што има внатре во ембрионите. Инаку и јас сум со идиопатски стерилитет.
Ми се допадна кај него дека некако бев опуштена. Не ми беше напнато за време на стимулации, ни трансфер... ти посакувам успех
Tоа е најважно, да бидеш опуштена пред докторот, јас тоа го имав со Ивановски, и без да се стегам го прашував се, сите си имаме различно искуство со докторите. Најважно е сите да успееме.
Da, 5 dneven, no sto ke se sluci so folikulot ili folikulite posle ovulacijata, ke se raspadne kako menstruacija? Ako zabremenam so zamrznatiot embrion zarem ke dobijam menstruacija?
nema da dobies primas terapija eve jas transfer pravev neuspesen prekinav terapija i cekam da mi dojde a trebase po pravilo prethodnatq nedelq e segq ako prokrvaris moze da bide ne daj bozr da ne ti se prifati embrionot znafi pokriena si so terapija i nema da dobies
Mora da sobereme sili i da prodolzime ponatak, sto da pravam sabajle koga stanav tolku nemav volja, ednostavno ko da ne mi se ziveese. No razmisliv i sfativ deka, kolku pobrzo ke se pomiram tolku podobro za mene, dzabe da secnervirame, treskame, placeme. Nisto ne mozeme da vratime. Te guskam
Istiot problem sum i jas, bukvalno se isto, se odlicno se bez prekorno dobro i na kraj sekogas bez rezultat i ideopatska neplodnost. Doktorive mi vikaat pa se e vo red ti mozes i prirodno obiduvaj te se prirodno, ako mozev prirodno nemase da se vleckam jas 15 god po lekari. Ispagja ko jas i maz da ne ame legnale 15 god zaedno.
Da pocneme so sobiranje na dokumenti za treta sreka, razmisluvame dali da go smenime Trajkovski so nekoj od Sistina ili Remedika?
Dali mesec ipol posle transfer bi mozela da patuvam so avion, bidejki ke bide so zamrznat embrion i rana bremenost, dali e rizicno za bebeto samoto letanje ili pominuvanjeto preku skenerot? Se raboti za svadba na sestra mi, inaku ne bi letala za nisto drugo.
Така е, ама ете си оставам некој ден да тагувам, психички сум исцрпена и преку глава ми е, ама тоа е мора да се оди и гледа напред ❤️❤️