I mene me naboluva stomakot ama po edna kapka i toa samo koga idam vo wc. Navistina mene ova pocna da me zagrizuva, zosto za nitu edno invutro vaka ne mi bilo se normalno sum si dobivala, nikogas sum nemala problem, baska sega i na priroden ciklus bev.
Аха, епа мислев само клексани, дека не ти кажале со тие инекции за стимулации, затоа чудно ми падна. Јас само со мериоферт се боцкав, и при крај ми вклучија цетротид. Со клексани не се боцкав. Кај сите различно, зависи и од дијагнозата, јас наместо Аспирин, кардиопирин пиев, тоа ми препишаа.
Prvoto invitro kleksani primav od trasfer,sega pocnuvam 15 dena red transfer odnosno zaedno so stimulaci,togas primav fostimon so centrotide,sega so meriofert i najverovatno pak kemi vkuci centrotide.Jani i preisa kleksani i sekoj treti den asirin 100,ama lazarevski mi kaza aspirin 100 ne,ke pocnam sam so eden kleksan,ester c i najverovatno posle transfer 2 kleksana kese bockam
Jas celo vreme bev kaj Trajkovski, ama togas bas za denot na inseminacijata se pogodi doktorot da bide na odmor i doktorkata Tatjana bese zamenska. Trajkovski me vodi mnogu dolgo vreme i znae tocno se za mojot problem, kako mi rastat folikuli itn i zatoa nesakav da go smenam bidejki sum i od nego prezadovolna. Ama toj den dr. Tatjana mi ostavi preubav vpecatok i bev prezadovolna od nea.
Девојки,јас не сум од Скопје но ги поднесов документите за ваучер во Скопје и треба да ми стигнат на адреса кај мене дома во мојот град. Прашањето ми е дали од Скопје ќе ми ги пратат директно на адреса или ќе ги пратат во подрачната единица на фондот во мојот град,па тие ќе ми ги препратат мене?
Јас прекинав терапија среда сабајле, денес сабајле добив. Ама не се секирај првото ивф колку што се сеќавам 7-10 дена после терапија добив. Ќе се среди.
Ama jas vekje imam ciklus samo sto mi e po 1 kapa epten oskudno mi e. Toa se nerviram. Za prethodnite invitra vaka ne mi bilo nikogas, a sega i na priroden ciklus bev, samo progresteron primav nisto drugo od hormoni. Kaj psihicki padnav so negativniot test, a sega uste ova mi falese
Немој да се секираш, секогаш е различно, еве и мене денес цел ден една капка, немој да си правиш дополнителни мисли и грижи, нема потреба. ❤️
Lele kjuti epten i so ova se napbav, nekako se mi dojde preku glava. Ovie 2 nedeli puknav od griza de za edno de za drugo vekje kraj im nema na grizive.
Мене Јани ми препиша клексани 15 дена пред ет (инаку не стигнав до ет), ама не се знаеше тоа, значи требаше да се боцкам со клексани, ама Ивановски не ми кажа ништо, Јани ми препиша метил фолат 400, а Ивановски метил фолат 1000, 2x1, и пиев од 1000. Како и да е, сите еден ден да си имаме бебенце. Со среќа.
Devojki zdravo pocnav da pijam mikro DHEA po preporaka na doktorot 3x1 od 25 mg samo neznam dali vo isto vreme treba da gi pijam ili moze bilo koj period od denot
Девојки здраво, 7ми ден од трансфер се будам со кафеав исцадок кој во текот на денот се намали, денес 8ми ден, 1-2часа по ставањето на утрогестан розенишкава крв која во текот на денот се намали количински и премина во кафенишкава. Контактирав го докторо продолжи со истата терапија (утрогестан ×3, и фолна и аспирин ×1). Некој со слично искуство? Зар е можно да добивам менс?
Jas od vtorata insemenacija stimulirana so meriofrt mojot ciklus e mnogu oskuden i nemam voopsto bolki o somptormi na dobivanje,dva dena mi trae i mnogu,mnogu malku mi tece,eve taka mi e veke dve godini.Me fati strav sve ispitav mu vikam na doktorot kako moze voosto da nekrvaram laj odi taa krv.
Не примав, Ивановски не ми кажа за тоа, а Јани ми препиша 15 дена пред ет, ама не стигнав до ет. Како и да е по моја логика ако примав, би требало да ми ги прекинеа кога се дозна дека нема да имам ет. Само со мериоферт се боцкав, и три дена со цетротид. Третиот ден примив 2 цетротид една по друго.
I sto ti vika doktorot? I mene od kiretazata mi se podnamali se ispitav i histeroskopija pravev nisto ne mi najdoa. No da recam nesto bilo pak kako ponormalno, sum menuvala po 2-3 vloski, sega ovoj mesec epten so dnevna vloska sum na tolku progresteron stvarno neznam. I mene toa me fakja strav da ne mi se namali skros. Umrev od grzi cel den.