Може да мене ми даде 15,само што мора да стои некоја дијагноза и документ од некакво испитување, најлесно крвна слика.
Ne deka sum vo depresija pa zatoa ne sakam da odam na rabota, kaj mene e mnogu teska preteska rabotata i zatoa i po sekako sakam da napustam pa kolku mozam da odolgovlecam. Inace vcera bev razgovarav so maticnata daa i ona mi rece krvna slika da napravam, ama i ke mora da me prati na specijalista, demek nekoja viroza ova ova nesto, kolku da imala pokritie.
Moze 15 dena, so toa sto ke napravis krvna slika i da te prati na specijalist. Mene vcera mojata taka mi kaza. Ke napravime krvna slika mi rece i ke te pratam vo Jane Sandanski kaj doktorkata kolku samo da te vidi da imam pokritie i toa e toa.
Epa neznam eve taka mi rece mojata, a krvna slika sekako sakam da napravam i onaka nemam napraveno oddamna.
Jas imav dva neuspesni obidi, odma nareden den posle negativen test zaminav na rabota, poslednot pat test pravev vo sabota,nedelata mi bese sloboden den,si go otplakav cel den SE samosozaluvav,SE lutev kukav na zivotov, I nareden den stanav I zaminav na rabota Kako nisto da ne bilo. Gledav da sum zafatena celo vreme za da ne pagjam vo depresija. Ke pomini I ova,tesko e mnogu ama glavata gore, mora da mislime i na Nas, da ne se izgubime sebesi vo borbata. Eden den site ke bideme majki, a na deteto ke mu treba zdrava majka. Taka da drzi se Nema otkazuvanje I cuvaj se!
Site li ispituvate torc brisevi od endometrium amh? mene nikoj nisto ne mi spomna. ni hadzi lega ni maticnata moram sama ds izigravam doktor
Добро секој доктор различно, секако направи како тебе ти одговара ако сакаш да се одмориш уште некој ден, направи го тоа сепак најбитно е како се чувствуваш ТИ во моментот и што ти е потребно ТЕБЕ за да го надминеш ова за да бидеш посилна за наредниот пат
Блазе Вас,каде ги наоѓате вакви супер матични,мојава општ и матичен гинеколог,едвај чекаат да ме вратат на работа,а јас скршена од негативен тест и збркана,и со прашалници Зошто????,одговор нема....да,можеби е полесно на работа,ама јас работам со деца и само Јас и ЈАС,знам како сум се вратила на работа и колку коски сум проголтала,а на работа баш во тој момент раскажуваа кој кога се породила,кој кога треба да се породи,а све тоа боли,како ми беше не прашувај..... Е сега пред некоја година ми се насмеа среќата и успеавме со маж,со глава во ѕид сме удирале,и успеавме благодарение на Господ Златен имам едно златно момче,а колешките мои љубоморни до пична жила и веќе не прозбореа за пороѓаи и бремености. Е тогаш ЈАС и само Јас напрчена си раскажував за мојата бременост и пороѓај а тие чуреа во главите,лоши женишта,фуј... Е сега пробав за второ,имав позитивна бета,но срцева акција слаба,ме остави докторот уште некој ден за шанса,ама којзнае дали ќе биде ок. Јас сум оптимист,ама реалноста е друга.....што и да биде,откажување нема....НИКОГАШ
Зошто ти се колешките љубоморни? Дали ти им беше нив љубоморна додека тие раскажувале и збореле за деца. Зошто се замарате со вакви работи и мислите дека некој е злобен ако раскажува убави работи во случајот бременост, пораѓај. Ние кои се бориме со оваа гледаме многу детално на вакви муабети и не погаѓа секој збор, за жал. Да ти е жив и здрав синко и дајбоже да биде се како што треба и во оваа нова бременост
И јас се прашував,имаат све,дом маж деца живеалиште,здравје,ама во туѓиот двор е поинтересно. Јас немам проблем со разговорите за бременост и породување,него беше насочено кон мене,дека јас не успеав,а немаше потреба за тоа. Тоа се жени,кои имаа 45-55 години. Се враќам на работа и си работам,јас нити ги прашувам нив,нити сакам некој да ме прашува. Приватно и работно ми се поделени....и не сакам прашања....што...како.....????ама каков народ сме.....ваљда ќе се поправиме.....
Waooo, vakvo nesto do sega prv pat slusam i citam, sestra da se smeee, kako be kakoo e mozno toa sestra e eejj sestra. Jas koga go izgubiv moeto bebe brat mi povekje od mene placese, bas togas se pogodija na odmor da bidat, sakaa da se vratat od odmor. Vikam sedi be ajde radi decata tolkav pat pomina, sega dzabe ke se vrakjas, vo Ksamil bea, i da dojdes vikam sto? Sto moze da se vrati nisto. Ama ovaa tvojava prikazna za sestra ti mene duri i ne mi e verna.
Мене искрено ми се погодија многу и општатаеи гинекологот се чудам овде што читам какви ги има не сакаат ни еден упат да дадат.... страшно. Па тие се наши лекари за да ни помогнат а не да одбиваат. Инаку имам пишувано мене уствари работата ме држи на нозе,работам со бебиња кои сите до едно мене ме викаат МАМО .... некогаш знае да ме пресече кога ќе влезам во занималната ќе ме видат и сите во еден глас викаат мама и трчаат да ме гушнат. Додека бев на боледување две недели не сакале ниту да јадат ниту да ги пресоблекува ниту биле заинтересирани за активностите со колешките кои ме менувале, денот кога се вратив буквално полудеа кога ме видоа.
Баш ми е жал, твојата најдобра животна другарка наместо најголема поддршка да ти биде.... Прости и незнае можеби како да изреагира...