Na nas edniot spermogram ni bese praven pred tri godini, vtoriot sega go napravivme, na isto mesto bea i dvata napraveni pa ni odobrija bez problem. Nema pravilo
Порано беше со најмалкубеден месец разлика, но сега можеш да го однесеш тој од минатата година како втор. Всушност јас во август носев само еден. Не знам дали има нешто ново во новиов правилник во врска со втор ваучер.
Значи само го усложнија добивањето на ваучер. А со години ветуваат за зголемување на бројот на ваучери. Цени странски, плати македонски. Се бориме за најмило, а најголем проблем ни се финансиите. Жално. Место барем за тоа да дишеме слободно…Ех мила Македонијо, да осетат на своја кожа па да видат како е.
Kade ispita insulemija so glikemija,i za kade treba i kako da glasi upstot.Jas na endokrinologot sega koga bev mu kazav doktore mi kazaa homa index i ogt test da napravam pred invitro posto pijam terapija za insulin i imam genetska predispozicija za dijabet,mi vika nema potreba toa se pravi vo bremenost
Здраво девојки, Собирам документи за ваучер и само што ги земав резултатите од хормоните тестостерон висок 2.26 (со полицистичниве јајници никогаш не ми бил во нормала) и TSH 0.04 низок. Треба да ми бидат резултативе сите одлични за да ги поднесам документите?
Јас испитував на приватно, тогаш го правев во Никоб лабораторија околу 4000 ме кошташе, по другиве лаборатории незнам како е ама тука некаде е со цените, а за државно не се ни обидов да барам термини. .
Јас испитував во Никоб лабораторија, околу 4000 ме кошташе.. сега незнам дали работи Никоб, но цената и по другите лаборатории е тука некаде.. не се ни обидов да барам термини на државно ..
Да, 3.600 Авицена, Биотек 3.200 со инсулин, без инсулин е поефтино. Јас имам испитано и инсулин и гликемија, уште инсулинемија сакам. Мене не ми е итно затоа. Ама штом е поефтино без инсулин подобро да одам по приватниве.
Hrabri koj broji so mene? Jas denes stanav od krevet nemozam tolku da lezam,2 dena mislam deka e dovolno,pa edna voznja do Salzburg da zavrsam nekoi obvrski I eve me pak doma... denes na meni ke e Zikina Dinastija da se malku smeam... inace cudno kako ovie 2 dena na sabajle kafe uopste ne mi ide znaci edna goltka i nemozam poveke....cigari avtomatski dusa mi nejke dnevno 3 a bogami epten gi pusev... ne sum gi presekla ednostavno dusa ne mi gi saka pa toa mi e nadez za dobar rezultat a I podobro za bebce ako bide
Девојки , по колку време чекате резултати од Трансфузиологија ? Бев кај Е.Петковиќ Хемостазата ми е готова , АFA , LA ,веќе 4 недели чекам . Како да ја искотактирам Докторката , e-mIl ili broj
Mene me interesira dali moze drzavno da odam i kade ispituvaat.Za termini kese snajdam,jas imam insulinska rezistencija i pijam terapija metformin.Zatoa te prasav kade si ispitala i zosto go pravese toa ispituvanje
Девојки, дали знаете ДНА фрагментација на сперма, дали може да се испита на државно, клиника или Ману, каков упат треба да земе мм од матичната? А за инфо, по приватниве која цена е?
Новава матична ми кажа можела да ми даде упат на Клиничка биохемија. А општ матичен мора прво на ендокринологија на интернист, па интернистот упат на Клиничка биохемија, така ми даде за инсулин, анти тпо, анти тг антитела, гликемија. Ама тука читам дека гинеколог не давал упат за тоа, и поранешната матична така ми кажа, само на ендокринологија, а новава кога прашав на телефон ми кажа ќе ми дала за на Клиничка биохемија. Си ја префрлаат топката едни на други.
Јас знам дека тоа испитување го прават во плодност, 45000 ние плативме. Јас не сум слушнала за на друго место. Но, на државно сигурно го нема.
Jaс зборам за инсулинемија. Ендокринологот ми препорача ако имам неуспешно ивф да испитам огтт со гликемија и инсулинемија (0.60, 120). Нормално првото боцкање на гладно. Во Авицена ми кажаа ова го испитувале само во Тафталиџе. Уште не сум испитала.
Едно не ми е јасно, зошто скоро на секој му трансферираат 2 до 3 бласотицисти, а мене од 4 идеални (кои не ги замрзнав, туку ги уништија) ми вратија само една?