Девојки ајде јас пак ми треба мала помош ☺️ Ми побараа од фонд да дополнам документација со хсг (не го доставив првично мислев дека лапараскопијата што ја имам правено ќе е доволна). Направив хсг во Плодност и добив извештај и цд снимка. Имам две прашања: -Што доставувате за хсг, само извештајот или и цд снимката? -Дали може да се однесат лично во архива да се достават, дека со пошта од искуство ќе патуваат 3 недели, и дали морам јас да ги однесам таму или можам да ги пратам по другарка што ќе оди за Ск? фала ви однапред на секоја една
Се нервирам кога ги читам матканициве. Не знаат или не се замараат, не сфаќам. Оди на општ матичен и нека ти даде приоритетен за ендокринологија - нека стави пролактин, инсулин, било што во дијагноза. Има посебна амбуланта за приоритетни. Таму ќе ти даде упат за се' што треба да испиташ кај нив - хормони, инсулин, инс. резистенција. Ова за побрзо да завршиш сега за да се спремаш за нова постапка. Во меѓувреме следи на мој термин било кој термин кај некој доктор на ендо и веднаш звони кај матичната. Доволно е еднаш да влезеш кај доктор и после тој самиот ќе ти дава упати за контроли, нема да мора да се маткаш со матичната. Молааам? Ти уништиле ембриони. Те прашаа што да прават со преостанатите ембриони? Сама одлучи да не ги замрзнеш?
Samo izvestaj ke ti treba moze i nekoj drug da go odnes ako ti fali samo toj dokument sepak pisuva ime i prezime na izvestajot
Samo izvestajot ti treba,napravisi kopija za tebe,mozes i dago pratis nemora licno ama da odnese direktno vo fond,zosto i vaka se ceka za vaucer,a ako pratis po posta kese iznacekas poise od dva meseci
Имам време за нова постапка, ама сакав и инсулинемија, за тоа не ми даваше упат гинекологот, а за инсулин и гликемија општ матичен ми даде за на интернист, па интернистот за на Клиничка биохемија. И инсулинот ми е ок, бев на контрола на ендокринолог, ама приватно, и таа ми кажа ако не ми биде успешно ивф да испитам инсулинемија, а не стигнав ни до ет. И сакам лично за себе да испитам, инаку не ми е итно, ако ми беше итно ќе морав на приватно. Ќе видам сега со новава матична како ќе биде.
Прати и извештај и снимка обавезно! Мене првиот пат ме вратија ради снимка што не пратив. Може да достави било кој директно во фондот
Само извештајот, ама читам на членки и ренген снимката им ја побарале, како ќе им текне, мене не ми ја побараа. Носи ја за секој случај. Јас дополнителните документи ги однесов директно во фондот.
Ubava prikazna I veruvam vo istata. No uste poveke veruvam deka e i reklama na new born so par koj se soglasil da se prikaze javno. Nivno pravo sekako. Ama posle moeto iskustvo znam samo deka ova e golemo profiterstvo bez stedenje na zdravje I bez nikakva kontrola od fondot .
Јас така зборував едно време дека се ова околу вонтелесно оплодување е профитерство арно ама добро што постојат вакви опции реално зошто бараме помош??? Затоа што едноставно сите услови на денешницава ни усложнуваат се повеќе и повеќе природно да зачнеме...
Potrebno e samo da veruvame i da se nadevame! Vakvite prikazni sekogas mi vrakjale nadez deka se ke bide vo red, kolku i da bev luta i kolku da bev svesna deka nekogas sve e reklama, sve e za pari, ali nemav druga opcija osven da odam po toj pat i da se boram. Tolku pati razocarana, istostena od site tie pregledi, zafati, inekciji sto site dobro gi znaeme, ali koga ke se sluci cudo, ne deka se zaborava, tuku vise ne bitna ni reklama ni nisto, bitno e da uspeete! Samo cvrsto veruvajte kolku i da e tesko, site ke uspeeme sto sme na ovoj pat, toa go znam
Јас се потпишав да ги уништат оти немав пари да ги замрзнувам, ама друго ми е прашањето... зошто не ме прашаа дали сакам да ми вратат 2 или барем да имам објаснување зошто одлучиле да ми вратат само 1
Да, ме прашаа дали ќе ги замрзнувам, реков не бидејќи немав пари. Па се потпишав да ги уништат ама друго не ми е јасно, зошто не ме прашаа дали сакам 2 да ми вратат назад или зошто едноставно одлучиле да ми вратат само 1.