Cim ti vratile 1 sigurno e deka taka doktorot smetal, nie tuka ne bi znaele da ti odgovorime, no veruvam deka sekoj doktor saka da pomogne na pacientot, mozebi vrz baza na tvoite godini, analizi i itn najpametno bilo da se vratela samo 1 jajce kletka. Za najtocen odgovor treba da go prasas nego i ne treba nisto da se plasime da prasame, ne postoi glupavo prasanje zatoa sekogas prasuvaj si za da ne se izmacuvas so prasanja
Јас сега брзо прочитав во Плодност имаше објавено жена на 52 години има успешно ивф, ама со донирани јк, исто знам жена на 56 години (комшика на едни познаници) има близначиња по пат на ивф, исто со донирани јк, работата е со свои јк. Не знам за овој пар, не пишува дали е со донирани или со свои јк, можеби сакаат тоа да остане во тајност, што е и нормално, и јас кога ќе прочитам вакви приказни имам надеж, ама знаеме дека со ниско амх одобруваат со донирани, прв пат може молба барем еднаш со свои. Не секој го може тоа со донирани, да не ме сфатите погрешно, немам ништо против, ако не бидне ништо и јас размислувам за тоа, ама мора да признаеме дека не ни е сеедно, барем на мене не ми е. И ве молам без негативни коментари, тоа си е мое мислење. Имам различни мислења за со донирани јк. На два ума сум, не знам веќе што да мислам.
Toa e samo tvoe iskustvo i tvoj zaklucok jas imam sprotivno mislenje na tvoeto, jas New Born ne bi ja smenila za nisto na svetot i sum prezadovolna i od doktorite i od sestrite, sekogas pozitivni, komunikativni, vedri i podgotveni da mi odgovorat na sekoe prasanje. Jas imam iskuseno od tamu deka voopsto ne e samo da zemat pari bidejki i te kako nekolku pati koga trebale da mi naplatat doktorot kje rekol samo pregled e i kje si otidam bez nisto da se naplati. I da znaes deka kako sto ima "losi" doktori ima i losi pacienti sto barame nevozmozno zatoa treba sekoj da si go najde doktorot sto mu odgovara karakterno.
Мене ми потенцираа дека ќе вратат еден, затоа што докторот рече дека ако ми вратат повеќе може да дојде до хиперстимулација, и јас се согласив.
Одлуката колку ембриони ќе вратат е на докторот и ембриологот. Но, докторот би требало да дојде и да каже што планира и зошто така одлучил. Па да може да му кажеш дали може да вратат 2 ембриона, особено во случај како твојот каде нема да се замрзнуваат останатите. Низ иглени уши се пикаме за секој еден ембрион, греота е.
Здраво, лавици Едно прашање до искусните во следново: ако сте биле на акупунктура, дали сте ја терале истата и за време на стимулации или не? Јас сега почнав, а планирам на следниот циклус да правам ивф, т.е до циклус имам некои 15-20 дена. Ќе ја тагнам @Kolumna мислам дека правеше акупунктура, секако и сите што биле некојпат, дајте мислење. Поздрав и успех кај сите
Jas koga go pravese invitroto mene doktorot me prasa dali 1 ili 2 embrioni da vratat pa taka da prasaj dali moze 2 da vratat
Јас последниот пат одев се до трансфер. Истражував доста и во странство доста се практикува, дури и во рамки на самите ивф клиники нудат такви услуги. Може да влијае позитивно врз квалитетот на јајце клетките, циркулацијата, го намалува стресот, а со се тоа и да ги зголеми шансите на успешност. Само спомни им, ако им немаш сеуште спомнато, дека се спремаш за ивф следниот месец. Среќно
Не си згрешила ништо, си направила како што си сметала дека е најдобро во тој момент. Никој не гарантира ни со акупунктура дека ќе има успех, сепак влијаат и многу други фактори. За жал, и јас иако идев немав успех, т.е ми заврши со биохемиска. Ама имам приметено дека ми помага многу со стресот и со балансирање на хормоните. Кога идам редовно, хормоните ми се под конец. И баш поради тие причини сум задоволна и планирам пак да идам само да одморам глава малце од разочарувања
I jas sum so tvojot problem i istiot pat go pominuvam, no kako sto pominuva vremeto I odam na psiholog bidejki mi e tezok period si velam sakam da bidam majka. Toa ke bide Moe dete jas ke go nosam 9meseci,jas ke go gradam kako covek...sakam da ti kazam jas toj problem mislam go nadminav. A isto ne sakav ni da pomislam i mi bese pretesko,no znam sto me ceka...prifati Ili taguvaj taka si kazav.
Епа и јас така си велам, и да дојде ред еве со донирани, јас ќе го носам, само што нема да ги има моите гени. Офф, тежок е овој пат многу, кој го поминал знае. Кога ќе дојде до тоа мора да се прифати.
Девојки од кој ден се пие микрогинон се спремаме за ивф и докторот ми рече да почнам со микрогинон а не ми кажа од кој ден да почнам
Draga, medicinata odi napred kako I cela tehnologija. Kako trgno I vo labaratorija ke pocnat plantazi I incubatori da pravat. Zborot mi e deka goemi pari se vrtat so ovaa problematica. Uspeh ne garantiraat. Problemot ne se bara ako se najde slucajno super imame usesna prikazna ako ne si molcime I do godinite e . Ama pa nekoja na 26 god.. na koklu treba da ragja? Taka da I da uspeam tesko oti ke go smenam mislenjeto.
Od doktor do doktor ima razlika vo stavot kolku emb. Da vratat. Ama edno znam deka nikoj ne unistuva takov material. Bilo kako bilo ne mi e jasno kako doktorot ne te razubedil da gi zamrznes koga videl deka nemas mnogu poznavanje od temava . Za pari ke si se snasla nekako. Poeftino e zamrznuvanjeto od se drugo sledno. Sepak ne si znaela. So srekja sleden pat
Devojki, vaka: piev Cyclo Progynova i veke 5 den cekam da dobijam. Imam 44 godini i mnogu mali rezervi na folikuli, koisto se i mali. Pijam caj od virak i kapki Femina vo isto vreme. Momentalno sum vo New Born vo obid za in vitro. Dali imate nekakov sovet? Rezultatite ne se podobruvaat, tuku obratno. Bi vi bila blagodarna ako imate nekakov sovet.