Девојки здраво, Нова сум на форумот. Имав трансфер на пгд тестиран ембрион супер квалитет немаше имплантација. Позади себе имам две природни бремености постигнати но дете во рака немам и една биохемиска, која ја открив со рано тестирање. Што предлагате следно да направам, проверам а би дало надеж и светла точка за успех. ви благодарам на сите
Хистероскопја, хсг имам правено ок е. Генетски мутации и Тромбофилија, афа, ана липус,витамин д, тримесечен шеќер и инсулинска резистенција. машки фактор е добар, јас имам ниска резерва. Лапароскопја ми е на памет. Кој доктор го препорачувате за лапаро , да ги види каналите и да не има некоја како што ја викаат скриена ендометриоза.
Laparoskopija, kortiko terapija posle transfer, po potreba i pred transfer, isto da proveris so transfuziolog koga da pocnes so kleksani....ali mislam laparoskopija ke ti dade odgovor So niska rezerva ne se opteretuvaj, bitno da ima embrion
Nekoj da mi kaze zosto koga se vrtam na strana da polezam me boli stomakot bas bolki a koga se vrtam na grb prekinuvaat utre mi e 9den od transfer ednas petite me bolat nogata mi se koci desnata neznam vekje sto da pomislam dali e nekoj znak dobar ili pak los
За болката во пети мислам дека нема врска со трансфер, мене многу нозете ме болеа, прашав ми рекоа дека нема врска со тоа.
Друшки јас естрофем пиев до 13та недела од бременоста, и мене не ми беше јасно зошто толку време го пијам... ИВФ специјалистот ми рече дека се пие додека не се формира целосно постелката
Нема ли некаков начин да се плати на одложено тоа многу ме интересира затоа што ете можеби во моментот немаме веднаш да платиме а сепак не е мала работа? Досега немам сретнато некој нешто да пишал за ова. Јас размислував да прашам кога бев во процес арно ама кај мене немаше што да се замрзнува само еден ембрион имав.
Пред 3 години кога замрзнував во Ремедика,мене ме прашаа,ако сакаш не мора да плаќаш веднаш ( 6 ембриончиња беа),можеш кога ќе имаш. Сега дали прашуваат не знам,може убаво е и самите пациентки да си прашаме,ништо не се губи ако се праша,а вака да се уништат е греота.
Девојки пред извесен период дознав дека е можно фондот да го смени законот за доделување ваучери за прво дете. До сега било три ваучери за прво, претпоставувам и за второ е исто. Дадена е идеја да се дозволат до пет ваучери за прво дете. Дали некоја од вас е во тек со ова или се е само шпекулација?
Ова го имам слушнато уште пред 2 години, ама уште ништо не е сменето. Они сега со новиот правилник само го усложуваат овој и така макотрпен процес на добивање ваучер. Дај боже да направат да добиеме по 5 ваучери, ама искрено тешко. Порано бараа преку 1 месец да се инсеминациите, сега преку 2 месеци. Спермограм исто разликата меѓу 2та да биде барем 1 месец, сега и за нив мислам дека бараа 3 месеци разлика. Дури ги собереш документите поминала скоро една година.