Нормално.... уништување на "можно идно потомство" не да е греота ама се зависи од ситуација и можности кои ги нуди клиниката...
И на некои документи ќе им измине рокот. Мене за малце на некои ќе им изминеше рокот, па уште кога ќе побараат и дополнителни документи.
Проверувам одвреме навреме на официјалната страна на ФЗОМ ама нема ништо. Ако нешто вакво излезе сигурно ќе биде транспарентно. И да одобрат сигурно ќе бараат уште повеќе документи подетални.
Primav kortiko posle transfer i intralipid pred i na den na transfer. Imam pokaceni antitela. Kleksani isto preimav pred i pisle transfer. Embrioni seuste ima ne mnogu 2,3 se ama zadovolna sum sto stigaat so razvoj do 5 /6 den. Mi e strav samo so stimulacii da ne se promeni taa sostojba. Laparo mislam i jas, fala mnogu na mislenjeto. Golemi borci ste site ovde .
И мене овс ме интересира, имам извештај и ги чувам сметките и потврдите од аптека кога ги купував, е сега каде треба да поднесам барање, дали знае некој?
Devojki utre mi e 10ti den od transfer dali e pametno da napravam beta ili da si pocekam do 14den stomakot vekje 3dena me boli nekoj grcevi nekoj tapi bolki
Ако си имала трансфер на бластоциста/и слободно можеш, ако е на 3 дневни почекај уште некој ден. Мене докторот од Солун ми кажа на 9ти ден од трансфер да направам бета затоа што нејќе за џабе да се прима терапија доколку нема потреба. Процесот на имплантација завршува отприлика после 5-6 дена од трансфер на бластоцисти и бетата почнува да расте. Веќе од 9ти ден се очекува да биде над 50, ако е помалку се смета за gray area али пак има шанси. Само ако правиш стриктно преку крв за најсигурни резултати. Инаку тоа што имаш грчеви во стомак може да значат и добри вести. Среќно и те чекаме да не израдуваш https://nyulangone.org/locations/fertility-center/in-vitro-fertilization-egg-freezing-embryo-banking/in-vitro-fertilization#text=After an Embryo Transfer&text=Day 2: The blastocyst continues,Day 5: Implantation is complete.
Da blasto mi se vekje 3dena imam grcevi i tapi bolki vo stomak zdravje utre ke napravam sabajle taman 10den ke mi bide pa ke vidime fala ti
Ako imas embrioni do 5 den, odnosno blastocista, znaci ne treba da mislis na niskata rezerva. Ne moras ni stimulacii, mozes so prirodni ciklusi da odis. Samo da se nadevame deka ke uspees so ovie embrioni sto gi imas veke, bitno e sto si napravila PGD. Ti ostanuva uste laparo, drugo vo medicinata ne sum istrazila, barem jas
Фискалните со сметкопотврди, извештајот од трансфузиолог, копија од трансакциска сметка, потврдите од матичен дека си примала клексани и во фондот ги поднесуваш. Таму се потполнува едно барање, и тоа е.
Ajde malku da ve ohrabram i samo hrabro nema otkazuvanje Jas izgubiv nadez koga mi kaza doktorot deka imam mnogu mala rezrva,polip i deka treba da gi ptocistam kanalite seto toa go napraviv gi procistiv kanalite i polipot go izvadiv ja pocnavme postapkata so invitro mi vratija 2 embrioncinja od koi uspeav da dojdam do bremenost bese se ok no po nekoe vreme vo 18 nedela morav hitno na gak kade sto mi stavija serklaz i uspeav se porodiv vo 37 nedela so 2 zdravi bebinja koj denes imat 15 meseci postot e dolg no na nekoj mozebi ke mu dadam nadez se najdobro vi posakuvam na site
Денес 14ти ден од трансфер, негативна бета. Од 8ми ден правев тестови, никаква цртка немаше. А според симптомите што ги имав мислев дека ке биде успешно. Имав бодежи и болки во јајници, омалаксаност и постојано бев гладна. Што би ми препорачале да испитам дополнително за наредно Инвитро? Имам испитано кариотип, добар е. Имам мутации, хомозигот на MTHFR и MTR, пиев пред трансфер Метил Филат и Метил Б12, после пункција пиев и Кардиопирин и боцкав Клексани. Испитан Торч, Афа,Лупус, Хемостаза, Днк фрагментација кај сопругот. Лани правев лапаро и хистеро за отпушување на каналите. Но не можеа да се отпушат целосно. Сега пред трансфер докторот за прв пат виде некоја сенка на матката, и кажа ако не е успешно ова Инвитро ке се направи пак хистероскопија. Дали после операциите сте правеле ново Хсг за да ја видите состојбата на јајцеводите и матката? Докторот ми кажа дека нема потреба, но јас следно тоа прво ќе го направам па потоа Хистероскопија. И дали некоја членка имала ваква ситуација со некаква сенка на матка, и што е тоа?
Prvo invitro kaj Ivanovski, imam nizok Amh i Visok Fsh, mali rezervi, pijam Dostinex vekje 2 godini poradi tumor na hipofizata, od stimulaciite Tsh mi se kaci na 3,5 pa pocnav i da pijam Eutirox od 25mg. Inaku do sega tiroidata mi bila vo red, ispitani se i tiroidni antitela. Insulin vo red, i site drugi hormoni vo normala. Pred punkcija estradiol bese nad 1000. Izvadija 5 jajce kletki, samo 2 bea zreli i 2te se oplodija. No samo edna stigna do rana blastocista. Progesteron meren pred transfer mi bese 37. Endometriumot dva dena pred punkcija mi bese 9mm. Do transfer sigurno i podebel stanal.
Devojki deneska bev na eho,na 20den od ciklus na eho doktorot mi rece deka SE.somneva na hiperplazija polipozna Sto znaci toa?citam po Google predkancerogena sostojba od pamet se izvadov...Dali imala nekoja nesto vakvo?
Tsh i jas pijam terapija 5 dena po 50 i dva dena po 75 mora da bide pod 2 za transfer,ajde necekaj vreme i podavaj dokumenti za naredno invitro