Hrabri na 2 mislenja sum,celo vreme zborev deka 2-3 dena ke odmaram i ke se vratam na rabota...sega spoiv 9 dena da sum doma i celo vreme mislam da otvoram bolovanje za spednata nedela... beta ke proveram vtornik taka mi rekoa u klinika na 10 den od transfer nekako doma sum celo vreme samo so toa vo misli,a I so obzir na toa sto mnogu spijam se nadevam na pozitivno... taman resiv da otvoram bolovanje sega mi zvoni sefica i mi veli vo ponedelnik moze li da te stavam 2 smena bidejki dvajcata 2 smena otvorile bolovanje... ja u shook i sega neznam da odam ili ne na rabota i kako i ja da otvoram bolovanje koga i od klinika mi rekoa deka 9 dena e mnogu doma podobro da si trgnam na rabota da mi mine poskoro denot,od druga strana ke bide em barase 9 dena spoeno bez problem i dadovme em sea poslednite 4 dena bolovanje
А нели за нареден ваучер треба да поминат 6 месеци од ет или тие што немале ет од пункција 6 месеци? Јас така прочитав тука, можеби сум грешка.
Jas odmoriv samo 4 dena od transfer i si odev na rabota so mi bese mnogu podobro otkolku doma mislev samo na toa a tamu malku mi letaat mislite
А кои документи се потребни за втор ваучер? И од кој ден се рачуна, од денот на негативната бета па 6 месеци?
Е да, јас толку време ги собирав за првиот ваучер, за малку и некои ќе ми изминеа. Дека си пишала да подаде докумeнти, да не чека, затоа ме збуни.
A zosto ne go prasa doktorot ? zar tie ne sluzat za da ni odgovarat strucno i tocno na sekoe nase prasanje. Jas sekogas koga zaboravam da go prasam nesto doktorot, gi prasuvam sestrite pogotovo za taa hiperstimulacija i sto pati mi kazaa ne citajte se sto pisuva i ne se opteretuvajte bespotrebno. Vo faza na invitro najmalku ni e potrebno stres. Na internet da pises glavobolka kje izleze tumor na glava GLUPOSTI
Си требала да го прашаш докторот. И јас не знам некои работи, ама сум прочитала тука за нив, за нешто што прв пат слушам и не ми е познато би го прашала докторот.
Go prasav ama nisto konkretno ne odgovori ,posle ciklus deka.ke.me.vidi I histeroskopija I patoloski naod spomna.zatoa sum zagrizena
На 20ти ден од циклус нормалнон е емдометриумот да биде задебелен. Затоа и ти кажал после мензис да отидеш на преглед, кога е истенчен и ќе направи проценка. Значи одма штом ти заврши крварењето трк на преглед. Ако и тогаш е задебелен веројатно ќе ти направи киретажа и материјалот од киретажата ќе го испрати на патохистолошка анализа. Патологот ќе процени дали има хиперплазија, дали е преканцероза, дали е само задебелен под дејсрво на хормони итд.
Na kasa sum,preku den nemam tesko de cigare de kafe de koj kako tocil Benzin pa jas samo naplakam,ama na kraj na smena moram da dignam 2 aparata za pumpanje gumi,i da kleknam za da zaklucam
Дали е можно од Дабростон да ми се поремети циклусот? После втората пункција ми препишаа, пиев 10 дена по 2 дневно, и откако го прекинав после неколку дена добив и ок ми беше циклусот како претходно. Добив на 3-ти Март, и сабајлево видов повторно, и тоа баш убаво ми проби, не само кафеаво, баш црвена крв, не знам дали ми е од Дабростон, или од стимулациите што ги примав, ама тоа беше во Декември, во Јануари си добив на време циклус, сега бев на природен и ништо не примав освен стоп инекција и сумплементи што пиев.
Da si napravis laparo so histeroskopija pak, toa sto ti go kazuva doktorot e skroz vo pravo. Vaka na pamet i ako citas, se moze da bide senkata, podobro ne citaj, intervencijata ke ti dade odgovor. So srekja
Jas ne bi odela na tvoe mesto da sum, ali sepak vasa e odlukata. Sedni, stani, na noze cel den.....sto znam, vaka jas ne bi rizikuvala. Jas odam na rabota, ali jas sum so kancelariska rabota, nemam dvizenja, osven do toalet i da otidam i da se vratam na rabota so kola. So srekja kako i da odlucis
Toa me i mene maci,i samo toa sto ke sum sama na smena de kasa,de gastro doagat koj kafe koj pivo...pa cigare celo vreme 8 sati na noga a vo vtornik imam beta na 10 den od transfer taka da,da imam barem kolega do mene e ok ne e tolku pritisok ama vaka skroz sama na kraj treba i da izmetam,izdzogiram,vnesam vnatre Luft zatvoram se a sama vo vtornik sum so kolega ama ponedelnik mi e kriticen,a tolku se pazam sega pa den dva da otvoram bolovanje ili da zvonam na eden kolega da me smene neznam..
I jas ne bi odela da sum na tvoe mesto. Sepak rabotata ti e so teret, krevanje, a toa e najvazno da ne pravime, se drugo aj i nekako. Ili da si napravis beta ponedelnik od sabajle pa da si odlucis spored toa, daj boze da e pozitivna i togas ke znaes vise kako da kazes na rab.