So srekjaaaa, samo so vakvi testovi da bide preplavena grupata Kaj koj doktor pravese, koe po red invitro ti e?
Само пред пункција хормони, одев на фоликулометрија само. Првиот пат лх 23.13, е2 423.9, извадија јк, ама немаше оплодување. Вториов пат лх 48.45, е2 118.4, празен фоликул, а имав неколку само на лев јајник и двата пати, на десен немав, потоа баш ми се појави на десен и тој ми растеше.
Fala ti mnogu,i jas mislam logicno oti na krv po bi pokazal rezultat otkako na test... Fakt e deka ako pravam test na 6 den golema e verojatnosta da e negativen a moze da e pozitiven na krv... taka da se nadevam na pozitivna
Kazuvam od moe iskustvo, ne sum doktor, no vtoriov pat so ovie hormoni voopsto ne trebalo punkcija da ti pravat. Lh 48 e premnogu i toj pokazuva deka folikulite ne se funkcionalni. Isto i e2 ne e nesto za pofalba. Moze postoi druga pricina zosto si imala punkcija, ali po moe iskustvo, a sum baagi po ovie vrati, mene so vakvi hormoni ne mi stoi deka voopsto treba da imas punkcija....Ako sigurno ti se ovie vrednostite, za priroden ciklus zboruvame, bez poddrska so terapija nikakva
Isto mialenje imam so tebe,kaj mene na e2 260 i lh 22 se mislese dali da napravi punkcija,mi rece da ne ocekuvam premnogu,i taka izleze ,prazen folikul
Za priroden ciklus, lh pod 12 za da e dobar folikul, duri i pod 10 e idealno! Kazuvam za vrednosti na labaratorija na Sistina
Na priroden bev,vo plodnost gi pravev ispituvanjata,dr.uste koga gi vide rezultatite rece deka e lazen folikul
Jas vcera plativ 23000 za punkcija na priroden modificiran ciklus plus 5900 denari anestezija i 1600 za anestezioloski pregled. Bidejki imav 6 folekuli morav so anesezija.
Да ве прашам вие што сте правеле ИВФ скоро во Систина, заборавив да прашам таму кога бев, како се одвива пункција? Има посебна соба, може и маж ми да биде со мене? После пункција колку време останувате таму?
И дали некоја го има новиот образец - протокол за БПО? Не го наоѓам на сајтот на фондот, тој што ми го дадоа да го потпишам е од јануари годинава. Конечно смениле да пишува само ампули од 75ИЕ дека покрива фондот и зголемиле на 33.
Те сместуваат во соба да, за кратко те носат во сала, ставаат анестезија(ако си со анестезија), прават пункција и те враќаат во соба. Те будат, пуштаат инфузија, лежиш саат до два и тоа е. Сопругот надвор во чекална или евентуално кафе да пие долу
Вториот пат бев на природен, без никаква терапија освен сумплементи што си пијам, и стоп инекција пред пункција. Првиот пат со краток протокол се боцкав со мериоферт и на крај со 4 цетротид.