Значи не може со мене да биде, штета Да, со анестезија ќе биде. Ок, тоа е, да знам на што да се спремам, затоа прашувам. Фала
Ве читам и овие работи многу ме интересираат, нели LH треба да рипне за да дојде до овулација? Еднаш начекав LH 90 кај мене (на 14 ден од циклус), тоа е тој пик на LH што мора да се случи при овулација. Од каде сега испадна дека ова е лошо? Едит: Да не се мисли на висок базален LH, оној на трет ден што се мери? Ако на трет ден LH е висок, во тој случај не би дошло до овулација.
Zdravo i od mene devojkiPozitivna beta i kaj mene i se nadevam deka se ke bide dobroSakam da vi pustam srekicka na site a voedno motivacija i nadez i mora site da uspeeme
Леле браво, со лесно! Честитки до сите кои имаат позитивни тестови периодов, се надевам и од нас другите поскоро ќе има добри вести
Јас кога одев на фоликулометрија баш кога ми се појави и на десен, докторот ми кажа ќе видиме нареден пат, дали е е лажен или не.
Јас бев без анестезија, прво ме однесоа во соба да се соблечам, да се припремам, ти даваат спаваќа како наметка, пред пункција ми кажаа да мокрам, потоа ме однесоа во сала, прават промивка, и докторот одлучува дали со или без анестезија, ако ти извадат јк маж ти остава материјал, и те чека во чекална. Јас без анестезија ми кажаа треба да лежам 30-40 минути, а испадна саат ипол.
После анестезија си цела поспана и мутава така да не ти треба до тебе Си лежиш си дремиш и бргу минува времето.
Јас бев без, па супер ми беше, убав поглед од прозор . Телефонот до мене и си читав нешто и брзо ми помина. Малку ми здосади толку лежење дека без анестезија, ама ок беше. Сигурно со анестезија додека да се освестите многу побрзо поминува времето дека поспани.
Kaj mene LH 15 na desetti den od viklus i estradiol 80 doktorot rece deka ne e dobar ciklus i da ne pravime dzabe punkcija.
Ima posebna soba,te ostavaat dase spremis,kete viknat za punkcija koga ke legnes na stol,mislis vo istata minuta sise prefrlila na drug krevet smestena,seto toa kete sredat,primas infuzija i za nekoi maksimum 1 cas si odis doma.Soprugot za toa vreme dodeka ti pravat punkcija on treba da ostavi materijal,nemoze da bide vo soba so tebe
Cestitki,dasi imas lesna bremenost,daj boze i kaj nas sto poskoro da imame pozitivni beti.Hug hug hug
Da ne ispadnat nedorecenosti, jas kazav za priroden ciklus hormoni i vrednosti nivni pred punkcija spored labaratorija na Sistina. Minatiot mesec lh mi bese 17, doktorot mi rece visok e. Ako e stimuliran proces, modificiran, stanuva zbor za drugi vrednosti. Na pocetok na ciklus ne cini ni visok lh, ni visok est. Sepak slusajte si doktor, jas kazav spored moe iskustvo
Не грижи се, сигурно ке се среди, само маткање без врска. Ама што е тука е. Они имаат евиденција дали е искористен ваучерот или не.
Баш затоа, јас на природен циклус имав LH 90 и баш матичната ми искоментира дека сум имала овулација. Можеби не треба да е висок пред пункција за да не прснат пред време фоликулите? Претпоставувам дека е тоа ...