здраво девојки ,Ве читам и следам уште многу одамна а никако да соберам храброст да напишам тоа што ме боли исто како сите вас желбата за дете која се молам Бог да ми ја исполни веке подолго време.Сите околу мене ме советуваат не мисли не читај мисли позитивно но не ја знаат болката ,стравот од неизвесност ,од неуспех ...Пред 5 дена имав трансфер и целата сум исплашена не чувстувам никакви симптоми освен подуеност на стомакот ,дали е тоа нормално дали треба да имам некои симптоми ... п.с. трансфер на ембрион ми правеа 3 дена после пункција (во Петок пункција а во Понеделник трансфер)
Uste e rano za bilo kakvi znaci(a gi barame site veruvaj).Relaksiraj se i cekaj pozitivni rezultati...eve utre i mene ke mi vratat embrion na tret den od punkcija...ajde so sreka
Ах, ах, да те советувам да се смириш не можам, јас де плачам, де се смеам, де верувам, де не Само еден совет, направи си го денот исполнет со активности, само така ќе тргнеш мисли. Борбата со самиот себе е најтешка. И не барај симптоми, кај сите е различно. Ти посакувам среќа
Најмили мои идни мајки.... Велам ИДНИ , зошто знам и верувам во тоа дека сите од тука еден ден ќе бидете мајки.... Ве читам цело време и секој ден се молам за вашата среќа. Јас потполно ве разбирам, зошто го поминав и јас овој пат и знам како е и знам колку боли секој ваш пораз... Но можам само да ви кажам .... Да не се ОТКАЖУВАТЕ!!!!! Цврсто да верувате во целиов овој процес дека еден ден ке станете мајки и молете му се на златниот Господ секој божји ден , а тој ке ги чуе вашите молитви. Ве гушкам силно , ја имате мојата максимална поддршка зошто вие сте најголемите и најхрабрите борци и ви посакувам премногу среќа, зошто верувајте, низ сево ова потребна ви е само огромна СРЕЌА !!!!
Mozi ke bidam malce nadvor od temata ama sakam da prasam dali po site neuspesni invitra cuvstvuvate anksioznost?Jas vo posledno vreme pocnav i panicni napadi da si dobivam
Jas bev taka. Stignav do psihijatar.Davaj si sila sama I izleguvaj pocesto.Za problemov voopsto I ne zboruvaj.Te guskam
Zdravo na site..se vklucuvam kasno na diskusijava, jas minatata godina imav 3 neuspeshni in vitra..i celata godina i tie procesi mi pominaa mnogu stresno...kolku i da sakas da si smiren i stalozen, si imame nie zenite kupista bubacki vo glava koi ni prerasnuvaat vo stravovi, anksioznosti, da ne spomenuvam finansiska strana koja te cedi do kraj na zivot, bliskite okoku vas ne uspevaat sekogas da ve razberat najdobro. Koga ke spomenes nekomu na tema in vitro, a nemaat decinja, site begaat ko od gavol. I jas bev istata, no dodeka ne go prezivees seto toa...Znam deka najmnogu treba smirenost i relaksiranost. Se nadevam deka ovoj pat ke imame poveke sreka, vcera go dobivme nasiot prv vaucer za besplatno in vitro. Ovoj pat na domasen teren kaj dr.Orgadziski, Skopje me iscedi i psihicki i fizicki... Ovie diskusii i forumi se prekrasni, mislam deka se i edinstveno mesto kade sto realno moze da si kazeme edna druga koj kako se cuvstuva, da si pomogneme i razbereme, bez da gi zamarame lugeto okolu nas, a i tie nas od dolgite iscekuvanja i prashanja... Zatoa smireno kolku sto mozeme najmnogu i so sreka na site...
A za toa da objasnuvas na tie okolu tebe,ne vredi da troshis energija...skoro imav postaveno edno prashanje od strana na majka so 3 deca sto raboti vo evropska institucija,mi veli "a toa deteto ke ti bide veshtacko"???-mislam vredi li odgovor