Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

198 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ova Petlickovski ti go kaza? Jas imam dva spontani vo 9ta nedela i sum so visoki anti tpo, druga dojagnoza nemam.
    Abe bratucedka mi so hashimoto kako mene, anti tpo do vrv, bliznaci rodi prirodno, nikakva terapija ne primase.
    Jas ne veruvam deka anti tpo se klucniot problem. So dekortin mislam deka se kontraliraat, a moze i gresam, ne znam sto da kazam

2. Piccola

Piccola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Devojki da ve prasam Dali nekoja ima praveno sokoterapija?

3. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Zenicki me maci taa hiperstimulacija.. dali moze da se pojavi i poslem punkcija? ili se pojavuva samo poslem transfer ?

4. *MalinkaM@M

*MalinkaM@M Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    169
    Sakam da se nadovrzam na muabetive i malku da ja smirime temava zasto navistina izlegovme od kolosek. Jas licno nemam nekoe golemo iskustvo so borbava za dete, imam praveno histeroskopija, hsg, edna inseminacija - neuspeshna i sega vo januari edno in vitro koe zavrshi so biohemiska. No dosta ve citam tuka, sekoja clenka so svoja prikazna i iskustvo, taka da mozam da kazam deka ne postoi pravilo do uspehot, ni ostanuva samo da se borime i nikogas da ne se otkazeme. Koga mojot prv ivf obid stana neuspeshen, si porazgovaravme so doktorot, vo odnos na toa dali i kakvi ispituvanja da napravime za sledniot pat, i toj mi rece deka postojat razno razni analizi, ispituvanja i sto li uste ne, no ako trgneme po toj pat navistina na kraj ke se izgubime, a i sekoj poedinec i organizam e prikazna za sebe, tie davaat se od sebe no nekogas nekoi raboti ne se vo nivni race, za toa bi gi vikale Bog. So ova sakam da kazam deka najbitno e da mu veruvate na svojot doktor, da veruvate vo sebe i da ne se opteretuvate so razno razni analizi, nedostatoci, zasto po site prikazni na kraj izleguva deka koga najmalku ocekuvas i se nadevas, togas se ispolnuva najgolemata zelba :l: so lesno na site, i sto pobrzo da galime meshe

На ButterflyBaby, KittyAgnes, mici22 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    Се согласувам од А до Ш, ама сакам да се надоврзам дека тоа не значи и да не се направат одредени испитувања. Јас на пример сама испитав мутации и добив одговор од еден познат лекар “Е зашто тоа си го испитала немало потреба”. За на крај резултатот да излезе со еден куп мутации за кои треба терапија. Да, сум за тоа да се верува на избраниот доктор, ама реално многу работи што сум ги прочитала овде ми помогнале многу и покрај докторот.
    Точно е тоа дека од премногу испитувања само се изгубиме во лавиринтот, ама некако се осеќам по сигурна кога ќе испитам нешто отколку да чекам.
    Секој организам е различен, секоја приказна си е посебна сама за себе, искуството што ќе го споделам јас не значи дека и на друга ќе и се случи исто, или обратно.
    Дека лекариве прават превиди прават, дека има некои што не се замараат има, тоа не значи да се губи надеж или верба. И јас му верувам на мојот лекар ама отидов кај него со две папки полни со испитувања и ми рече супер, се’ имаш нема потреба да чекате повеќе. А тоа се’ од испитувања што го имав пола и повеќе ми беше прочитано овде на форумот.
    Оваа борба е макотрпна и тешка и сите ние овде правиме се’ што сметаме дека е правилно за да дојдеме до бебе.
    Не мислам конкретно за твојот случај, само општо се надоврзав. :)

На ButterflyBaby, Orhideja7593, Hani2 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Marr_ss

Marr_ss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2023
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    430
    Мене после пункција ми ја открија, со соодветна терапија се си беше ок понатаму.
    Доколку ја приметат сигурна сум дека и терапијата ќе ти ја адаптираат.
    Читам на накој и трансфер им одложувале заради хиперстимулација.
    Тоа кај мене не беше случај, си имав нормално трансфер на 3ти ден.
    И не мора да значи дека нема да има успешен трансфер заради хиперстимулација.
    Кај мене беше успешен и покрај тоа.

На mici22 и blablaabla им се допаѓа ова.
  7. u_prolazu

u_prolazu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2023
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    144
    Ајде малку да ја оладиме темата. Лошата страна на форумите каде што ги споделуваме нашите искуства е кога се обидуваме да бидеме доктори. Да бевме доктори, немаше да бидеме тука и немаше да правиме се што правиме. Слушаме за нечии искуства во странство и веднаш на првата пречка мислиме дека тревата е позелена на друго место. И ако внимаваме малку, ќе видиме дека многу луѓе од Србија доаѓаат на инвитро, а колку е голема Србија... И не само од таму. Да се примириме, малку емпатија, многу трпение, да не шириме страв и паника, веќе имаме доволно грижи. Со среќа на сите нас ❤️

На Orhideja7593, Аанггелла, Dea** и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Да,Петличковски, тој ми кажа за мојот проблем и за интралипидна,дека ми е единствен излез и успех. Иначе бев со резултатите кај колегата Дејан Трајков исто на имунологија,ги виде резултатите и вика :Вие спремете се за посвојување на дете,јас и мм стаписани излеговме од канцеларија и јас се утепав од плачење(сега ми оди да земам дете и да му го однесам )и да му кажам да си ја скине дипломата и да земе да мети со метла(зошто ваков човек и не заслужува),па уште и професор е,(фала Богу,па го сменија),без разлика,која и да е дијагноза,треба да се соопшти со емпатија,кураж и надеж,за успех без предавање, затоа што чуда има,се случуваат,и му раскажува на мм,како тој стар се оженил,со помлада,па одма му се родиле децата,а јас на сета моја мака, гледам и викам фаќај пут под ноге и фаќај магла откај овој.
    Многу сакам приказни како братучетка ти,сега имам дозвола и за природно,но на мисла сум дека не сакам пак спонтан.
    Само споделувам искуства,секој каде и со кој доктор има хемија и му верува,нека проба и нека има успех за оваа крвава, финансиски исцрпувачка ,ментално тешка борба за полни рачиња:inlove:.

На mici22, Lady Miami, Skyler81 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Vanila&argan

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    Во бременост ли испитувавте антитела или претходно? Јас бев кај тој Дејан, 5 часа ми објаснуваше глупости, ништо не го разбрав, на крај ми рече морало да испитам антитела во бременост. Сега џабе сум испитувала, сум требала бремена да испитам.

На Lady Miami и Martka им се допаѓа ова.
  10. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Не, претходно,ги испитав по првата бременост,која ми заврши со спонтан во 6 та,недела,ме прати матичната после тоа. Мене ми се цело време високи,бремена или не. Кога бев успешно бремена,веќе бев со високи антитела,и во текот на целата бременост веќе не ми мереа,но двапати примав интралипидна инфузија.

На Vanila&argan му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2023
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    205
    Devojki fala vi na site za cestitkite samo da ve izvestam beta napraviv na 11den mi izleze 361beta so lesno na site i daj boze site da imate pozitiven test vi ja pustam srekjata :inlove: trebase na 26ti da ja povtoram no Dr kaza deka nema potreba od povtoruvanje beta deka na 11den pokazlo visoko se nadevam na eho ke bide se super ve guskam

На ButterflyBaby, mici22, hopej и 39 други им се допаѓа ова.
  12. Anatema

Anatema Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    626
    Супер е тоа! :hug:

На mici22 и Bebe moe им се допаѓа ова.
  13. livethelife

livethelife Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    198
    Zdravo zenski samo hrabro i bez otkazuvanje na site ♡ sakam da prasam jas utre treba da gi ostavam kopiite vo fond na zdravstvo kaj majka Tereza pa sakam da prasam dali znae nekoj sto znaci toa soglasnost od dvajca partneri jas imamm vencanica dali ke mi zemat original vencanica ili oni kopija pravat ve molam koj moze da odgovori vi blagodam mnn

14. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ne te razbrav dobro, imate edna uspesna bremenost? Taka?
    Spomna i dva spontani? Koga ti bea tie spontani?

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Za refundiranje na kleksani kade se ostavaat dokumentite?

На mici22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JanaDarling

JanaDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    639
    Во Социјално, кај Црвен крст. Првата врата десно и само право крајниот шалтер.

17. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Dali mora licno da gi dostavam ?

18. JanaDarling

JanaDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    639
    Не мора

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vanila&argan

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    Девојки препорачајте доктор за брис од ендометриум во Ремедика?

20. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Blagodaram mnogu

На JanaDarling му/ѝ се допаѓа ова.