А нешто прочитав можело и со упат од матичен со назнака “брис од рана”? Некој да не знае нешто за ова?
И јас го прочитав некаде низ форумов, претпоставувам на приватно да го платиш само земањето на брисот а после со упат да го анализираат на државна како 'брис од рана'. Ама во тој случај многу не се заштедува. @Vanila&argan колку ти рекоа цена во Ремедика? И по другиве ако си се распрашувала и имаш инфо за најнови цени те молам сподели и мене ми е на to do list ама со помал приоритет
Не сум прашувала, овде прочитав дека Ремедика било најефтино па затоа прашав за доктор од таму А кој ден се зема тој брис или нема врска?
I jas isto citav nekade na forumov,mislam deka bese maticen ti dava upat zana gak,na gak ti zimaat bris i ti sama gi nosis vo sistina,kolku sto se sekavam edna clenka pisa nemi teknuva koja deka ona platila vo sistina 6000 den i zemale na gak bris.Jas vo sistina prasuvav mi kazaa kaj niv deka e okolu 15.000 den so zimanje i ispituvanje
Не знам ама најверојатно има врска, поврзано со дебелината на ендометриум во различни денови од циклус, така ми е логично, ама ова мое размислување.. Нека споделат членките ако правела некоја скоро и за цена и за ден.
A koja cena vi kazaa vo remedika deka e,sosve analizi? Jas sistina prasav mi kazaa 15.000 den i vo new born 9000 den.Vo sistina e mikrobioloski i histopatoloski a vo new born devojkata na tel neznaese dami objasni dali samo edno ili i dvete ispituvaat.Mene mise bitni i dvete.A na gak moze dati zemat bris od rana i sama dago odneses vo sistina cini 6000 den edna clenka imase pisano predhodno,samo doktorot treba dati naglasi i napise na brisot
Анализирањето на брисот треба да е како обичен бактериолошки, зошто да е толку скапо, не се нормални. Земањето е сигурно покомплицирано затоа не може обичен матичен. Ако може на Гак тогаш зошто во Систина носеле за брисот, не ми е јасно.
И мене ме интересира овој тест. Веројатно е поскапо затоа што не е само за присуство на бактерии, туку и на нк клетки ...
Те молам кога ќе можеш пиши кои точно антитела ги испитуваше, кај мене на извештај гледам само 9 се, а не можам да ти пишам порака.
Јас сега се јавив да прашам, ми рекоа дека испитуваат и микробиолошки и хистопатолошки, докторот ќе отценел какво испитување треба и од тоа зависела крајната цена. Ништо конкретно не ми кажа. 4000 ден дека бил преглед и консултација, 6200 брисот, а за испитувања ќе кажел докторот и според тоа цената крајна ќе ја знаеме…. Значи 10.200 преглед и брис и плус за испитувања…… Значи не се веќе најефтини Ремедика…
Брис од ендометриум се зема отприлика кога сте во овулација тој период. Неможе матичен да го земе зошто е малку покомплицирано, јас сум го правела ама одамна 2021 така да за цена неможам да помогнам, ама ги охрабрувам сите да си проверат доколку можат. И на ехо може да се виде, али треба да е искусен докторот/ матичниот, дали има зидот на матката ендометритис или не( мислам во форма на триаголник нешто такво беше изгледа на ехото матката ако е воспалена). Мене ме упатуваше ивф докторот за брисот кога го направив, а во меѓу време од кога ја испив терапијата бев за друго кај матичната, ме гледаше на ехо и ми рече немаш ендометритис излечено ти е и вистина правев контролен брис и негативен беше, за разлика од предтоа со две бактерии и покачени леукоцити. Ми објаснуваше како што треба да изгледа ама не запамтив.
Zosto vo sistina keti naplatat i zimanje na bris,jas prasav vo sistina mi kazaa deka se zima ambulantski bez nikakvi anestezii.Stom samo birsevite se 6000 den togas samoto zimanjecgo naplakaat 10.000 den.Zatoa i clenkata pisala taka,za edna nedela gi zemala rezultatite a na klinika ako nosis na histopatologija ke cekas sigurno 2 nedeli najmalku
2d i 3d sega baraat za vaucer ili 4d kako predhodno? Dali priznavaat vo fond i na privatno i kade bi mozelo da se napravi?
Јас 4Д правев приватно, матичнава кога ја прашав ми кажа само за бебе правеле 4Д. Правев во Њу Борн. Сега не знам по ново дали бараат само 2Д и 3 Д.
Zenicki skoro nekoj sto pravel transfer na zamrznati,ili pak na nekoj sto mu ostanalo vo sekavanje na koj den od ciklus se pocnuva proces? I otprilika sto se pie? Dali se bockaat pak inekcii? Jas treba da dobijam utre no neznam dali ke dobijam a vo vtornik imam zakazano da se dog koga da pocneme.