Daj boze site dase oplodat,ke broime zaedno ke cekam dami javat utre kako ide oploduvanjeto i koj den transfer kemi bide
И мене ендокринологот ми препорача да направам анти тпо, анти тг антитела, дека од 0.24 тсх за 3 недели ми беше 2.24, а пред тоа ми беше 2.41,испитав антитела, инсулин, гликемија, фт3, фт4, бев на контрола, се ми е ок, немам Хашимото ми кажа, немам ни јазли. Потоа ми варираше тсх, 2.38, 2.93, 2.58, не ми даде терапија освен првиот пат олигогал селен, Елова и бразилски орев, ми кажа за бременост до 2.5, ако ми се покачи да одам да ми даде терапија.
Мене ми се ок вредностите, ама си реков тоа да не е нешто дополнително што се испитува. Веќе не знам што да испитам друго
Па можеш да си испиташ, ништо не те кошта, имам препорака од ендокринолог и инсулинемија, така ми кажа ако не биде успешно ивф, па сакам и тоа да си испитам. А антитела немаш испитано?
Zdravo, jas imam prijatelka bliska sto istiot problem go imase, soprugot imase azospermija, napravija tese i se najde materijal, sega imaat kerkicka od 9 meseci. Za se postoi resenie, ne e nisto tolku seriozno. Ti posakuvam sto pobrzo uspeh ❤️!
Ти благодарам многу. Ве читам во групава колку има силни и позитивни личности. СЕ надвеам дека ке успееме во ова. Дај боже сите што сакаат што побрзо да си ги видат посакуваните 2 црти.
Антитела на имунологија имам испитано, ана, афа(неколку се), тпо, тг, мпо, пр3. Сите вредности се ок, и долу во објаснување пишува дека се е во граници на нормала. Инсулинемија кај се испитува? Јас испитував инсулин како хормон и тоа ми беше ок.
И по приватниве, ама скапо е, инаку гинекологот ми кажа не можела да ми даде упат за инсулинемија, само на ендокринологија, и општ матичен мора прво на интернист, па интернистот дава упат. Сменив гинеколог, по телефон прашав, ми кажа може да ми даде упат за на Клиничка биохемија. И мене инсулинот ми е ок.
Мојата бета е 359 на 12 ден. Ми ја продолжија терапијата до прво ехо. Ќе ми треба една лента Tacrolimus, дали има некоја што не и треба, ќе си ја платам, да не купувам цело пакетче.
Како што памтам се профаваа и на лентички во аптеката позади Њу Борн што е, заборавив како се вика Мери, мислам беше..
Zdravo devojki.Imav 2neuspesni ivf ,nemase ni implatacija .Dali na nekoja od clenkite isto mu se ima sluceno?zosto doktorot misli deka pricina za toa moze da e matkata zosto sum dva pati operirana .i dali vi ispituvaat hormoni pred transfer so zamrznati embrioni?