На колку локации во Скопје можат да се поддадат документи за ваучер? Спомнувавте кај Мајка Тереза на ул.Македонија, а членката денес што поднела спомна кај Црвен крст. Дали на двете локации може да се поднесе?
Само менуваат, Бог да чува се. Пред да ги поднесам документите летоска мислев кај Црвен крст да ги доставам, ми кажаа кај Мајка Тереза, сега Црвен крст.
Mozes na klinika so upat od maticen ginekolog. Se ispituvaat mutacii,jas imav spontan, Po toa ispitav I imav mutacii. Sega imam problem so zabremenuvanje povtorno
Јас генетски мутации испитав во МАНУ, гинекологот ми кажа не можела за на трансфузиологија да ми даде упат. Резултати ми кажаа за 3 недели, ама се јавив и порано ми беа готови.
Genetsko ispituvanje za trombofilija, taka bese upatot. Neznam dali istoto se pravi I vo Manu,na ova bese vo oktomvri I termin imase za 1 nedela..
Zdravo Anuska te molam za odgovor dali moze i ja da im kazam deka sakam od tamu da si podihnam fala mn
Mojot maticen ne preporaca nisto, Ako sakam togas da pijam suplementi. Za Sega,koga odam kaj drug doktor vo Sistina,da mi kaze deka toa e zadolzitelno,I primam dupla doza od metil fola,zaedno so drugi suplementi. A jas so meseci se kacam I nisto posle spontaniot. Se spremam za inseminacija, dokolku I ovoj mesec ne se sluci nisto..macno Kako I da e
Не знам тоа, јас дека многу чекав кога поднесов за дополнителни документи, и отидов во фондот, ми кажаа дека сабајлето ми го пратиле, да барам во пошта, таму го немаше, ми побараа тракинг број, и другиот ден пак отидов во фондот, ми го најдоа. Ако си од Скопје отиди таму и прашај, на телефон не креваат.
Odi vo new born kaj dr Tatjana Gurzanova ja ne sum mn zadovolna ni od inseminacii niti pak od sistina samo si gubev vreme
Ja denes odnesov dokumenti utre ako ne ke otidam da im kazam da ne mi gi prakjaat po posta deka sakam od tamu da si gi zemamm zosto realno vo zgrada ziveeam i strav mi da ne se izgubatt nekakko
Ако ги слушаш матичните, тие ништо не препорачуваат. Јас имам препишано и од трансфузиолог и ивф доктор метил фолат, метилиран б12 и други сумплементи.
Јас пијам метил фолат од 1000, 2x1. Пиев фолиномел, не приметив некој резултат. Читам сега за капките, ама не знам веќе што не сум пробала.