Ve molam za informacija,koja skoro podnesuvala po vtor pat za vaucer. Dali treba eden spermogram Ili dva? Dokolku treba dva spermogrami,rastojanieto megu niv?
Зависи од многу работи. Зависи со каков протокол, дали краток, долг или на природен циклус. Јас само за пункција (без анестезија), 2 хормони што испитав и стоп инекција, платив околу 28.000.
Со краток протокол кога бев доплатив за 6 мериоферт, и 4 цетротид (тие фондот не ги покрива), една цетротид е 2.610. Мериоферт покриваше 30, сега читам по ново 33, јас примив 36, доплатив само 6, една мериоферт беше 1.418 ден. Фондот покрива и пункција и трансфер, мислев прашуваш за приватно, ти пишав за пункција приватно кога правев (вториот пат), првиот пат бев со ваучер. Фондот покрива и хормони (мислам 3x беше), и стоп инекцијата ја покрива. Првиот пат за 6 мериоферт и 4 цетротид платив околу 19.000. Зависи и од дијагнозата и со каков протокол ќе бидеш, некои членки примиле 60+ мериоферт, доплатиле 30+, вториот пат на приватно бев на природен циклус, значи без стимулации, само стоп инекција примив, си платив пункција, хормони и стоп инекција. Едит:друга членка прашуваше, те помеша, мислев прашува за приватно.
Фондот покрива одреден број на инекции за стимулација, пункција со анестезија, оплодување и ембриотрансфер. И сумата што ќе ја платите не зависи од болницата во која ќе правите инвитро туку од вашата состојба. Со лесно
Devojki zdravo, da ve prasam dali nekoj znae kade moze da se najde Ovitrell inekcija? Deficitarni bile, vo Sistina duplo ja naplakjaat pa sakam da najdam.. help?
Tatjana od new born I hazi lega noogo se iskomercijalizirani. Ama nogo . Za uspeh garancija neli nikoj ne dava ama za komercija zagarantireno ti e za zal.
Jas posledno ja zedov od Grcija 30e. A vo aptekata vo sistina mi spomnaa deka vo nekoja apteka vo veles(ziva farm mislam) gi imalo pregnyl.