vo sistina negi prodavaat,tuku aptekata sto e vo sistina i e dani farm.Jas sega koga ja primiv pred punkcija sestrata mi kaza kako daja cuvam i mi kaza pazi ja deficitarni se gi nema nikade oni najverovatno treba da imaat i dagi cuvaat na zaliha za onie pacientki koi se preku fond so vaucer.za niv mora da ima
I jas mislev na dona farm. Doktorot samiot mi rece da ja nabavam od grcija deka ne smeat oni da mi ja prodadat deka e mnogu deficitarna.
И јас така мислам, дека ги чуваат за тие што се со ваучер, и така фондот ја покрива. И кога правев пункција приватно мене ми ја дадоа од Систина, Февруари беше. @Lolita- кај кој доктор си? Тоа сега ако се сменило, јас во Февруари правев пункција приватно и ми ја даде сестрата, си ја платив на крај после пункцијата, 2032 ден.
Не ја покрива фондот. Ја со ваучер бев па си платив околу 20 000 ден за инекции што не ги покрива фонд.
Jas kako sto znam stop inekcijata e pokriena so vaucerot. Da ne si platila drugi inekcii? I jas pred godina plativ 600 evra za dopolnitelni inekcii no ne i za stop inek Privatno
Стоп инекцијата ја покрива фондот. Јас кога бев со ваучер доплатив само за 6 мериоферт и 4 цетротид. Платив вкупно околу 19.000 ден. Сега на приватно бев на природен циклус, без стимулации, и си ја платив стоп инекцијата 2032 ден., хормоните и пункцијата. Вкупно околу 28.000 ден.
Jas ja kupiv od Grcija. Na privatno sum ne sum so vaucer i od sistina mi rekoa deka ja nemaat za prodazba za pacienti koi se na privatno.
Да, покриена е стоп инекцијата. Баш сега видов во извештајот, сум платила 6 мериоферт, нели дека фондот покриваше 30, а јас примив 36, и 4 цетротид платив, тие фондот не ги покрива.
Јас Декември бев со ваучер, не ја платив, само цетротид и мериоферт што надминав. Сега Февруари бев приватно и си ја платив 2032 ден.
Можеби од јануари веќе не ја покривала фондот незнам јас знам дека си ја платив а претходно бев летото приватно за инсеминација и си платив се приватно. Ако има некоја членка што од јануари навака правела со ваучер и користела стоп инекција нека сподели дали платила а сигурно има.
Еве што доплатив. Јас па си реков ме частеле една мериоферт, гледам 5 ампули пишале, ама шестата посебно ја пишале, па се збунив.