Како бе така? Како ќе им текне прават. Како може да ја наплаќаат кога убаво си пишува дека фондот ја покрива?
Јас со ваучер искористив само четиринаесет Фостимон и само четири Мериоферт....а читам членки и над 30 примиле. Мене многу слаба стимулацијата.
Pregnyl е на товар на Фонд, Овитрел не е. Си се доплаќа. Едит: барем така беше до пред НГ пред измени на правилникот. Во Систина не знам што точно ми наплатиле зошто на фактурата не се поделени ставките. Па си минусирав од цените што ги знам. Во Њу борн си добив фактура со секоја ставка посебно.
Јас примив 36 мериоферт, само 6 доплатив, некои членки примиле 60+, а со каков протокол беше? Да не ти наплатиле друга инекција?
Kako be mozat dati naplatat stop inekcija a ja pisiva vo samiot izvestaj sto pokriva fondot.Da nesi greska dasi proveris uvavo vo dokumentite.Jas sistina nemam plateno ovitrel inekcija so vaucer sum dvapati pravam.Sega samo si doplativ za centrotide sto mi prepisaa tie znam deka negi pokriva fond.Vkupno za 4 centrotide plativ 10.440 den mislam.Sramota e akocti naplatile stop inekcija za toa jas bigi prijavila vo fond
Не не, Цетротиде (2) и Овитрел (1) си доплатив . Со краток протокол, точно 7 дена се боцкав,на 7миот ден ноќта Овитрел боцнав и наредното утро пункцијата беше.
И јас бев со краток, 36 мериоферт, 4 цетротид и една овитрел. Јас скоро две недели се боцкав. Само цетротид ги платив дека не ги покрива фондот, и 6 мериоферт само доплатив.
Од каде го добивате тој список што и колку покрива фондот? Знам на образецот што го поддаваме во фонд за ваучер стои кои процедури покрива фонд (стимулативни медикаменти, пункција со анестезија, оплодување и ембриотрансфер) а кои медикаменти немаше.