Го имаше порано на страната на фондот, сега не можам да го најдам. Каде што стоеше колку проверки на хормони и колку инекции имаш право за стимулацијата и сл.
Јас ништо не доплатив буквално, примав бусерелин, фостимон, овитрел и уште една на денот на трансферот не се сеќавам како се викаше. Плативме само за замрзнување на ембриони. Не ми е јасно ова на едни ја наплаќаат, на други не…
Iskreno mene voopsto ne me interesira dali trebalo da mi ja naplatat ili ne, samo se molam za pozitiven rezultat, pari se pecalat.
Па јас го немам никогаш сретнато, инаку прв пат отворив на страната на фонд за инвитро да читам сега во октомври 2023 кога ни посочија крајно дека треба. Претходно не ни знаев дека постои вакво нешто....
Се’ ок ама не може едни да ја плаќаат други не. Треба исто да е за сите. Реално пари се печалат да, ама на овие трошоци зашто да плаќам нешто што ми следува?
Мене ми ја наплатија сега овитрелот, а сестрата како да ја слушнав дека има до 5 хормонски испитувања а беа три
Clenkata pogore isprati sto pokriva fondot a sto ne, procitajte si ako nesto vi e plus naplateno zalete se, na kraj od denot ako ne vi dale izvestaj moze da si go podignete od bolnicata tamu pisuva se i odete vo fondot, tuka dzabe razglabame
Епа зошто на мене и на некои членки не ни ја наплатиле? Јас си ја платив кога бев приватно, со ваучер не ми ја наплатија. Муабетот беше зошто на некои не ја наплатиле, на некои ја наплатиле, нека биде за сите исто. Ете мене не ми ја наплатија, ама треба за сите да важи тоа. А секако на крај дај Боже сите да имаме успех, па тоа не е важно, ама ни еден доктор не може да го гарантира тоа.
Pa neznam zosto ne ti naplatile moze te castele, ubavo pisuva deka ovitrelot ne spagja pod fondot, da ne ti dale so pregnil da se bockas ?
Mene mi imaat kazano vo sistina,stop inekcija pokriva fond dali ke ti dademe ovitrel ili pregnil nese naplaka,neznam kako toa na vas vi naplakae
Eve go noviot prokol od ovaa godina,lani isto pravev invitro ovitrel primiv nemi naplatija isto i sega pred dva dena ja primiv nemi ja naplatija,najdobro prasajte si vo fond,nemoze nekoja klinika dati ja naplaka a nekoja ne.
Здраво девојки Барам совет и искуство од вас Вчера Правена пунција, извадени 18 јајце клетки. Денес ми јавија дека се Оплодени 7 јајце клетки, меѓутоа биле слабички (можеби е рано поминаа само 24 часа) Можен е трансвер утре или на 5ти ден (бластоциста). Моето прашање е дали да почекам на 5ти ден трансфер со бластоциста (како поцврсто) или нема некаква разлика Ох дали ќе има крај еден ден на овие недвоумици и маки
Ааа сигурно ќе ме частат, само гледаат како да земат повеќе. И други членки пишаа дека не им ја наплатиле, баш и сестрата ми кажа дека фондот ја покрива.
И мене ми е чудно, јас овитрел примив, и сестрата ми кажа дека фондот ја покрива. Стоп инекција си е стоп инекција, и ако ја покрива фондот не треба да ја наплатат.