Мислам тоа ембриологот одлучува дали на 3ти или 5ти ден.Ако треба да биде ќе биде и на 3ти и на 5ти ден.Опушти се и не калкулирај мн мисли само позитивно
Hrabri nekni vo petok na 6 den beta 14 denes na 10 den beta 1.... Uste eden pad,uste edno razocaruvanje uste eden neuspesen pokusaj... Solzi nemam mirno si prifativ svativ deka veke stvarno nemam solzi za placenje ili deka sum epten jaka stanala.... Prekinuvam terapija cim dojde ciklus treba da prijavam i kontrola.. I dvete gi staviv i pak nisto... Gospod e golem,tie modri stomaci,tie solzi eden den ke ni bidat nagradeni veruvajte... bremenosti gubam no verba vo Gospod nikogas
Многу земаат кредити, а една членка беше пишала пред некое време дека немала средства да ги замрзне ембрионите па и ги уништиле. Така да, и те како им се броени парите на луѓето. Точно, на крај сите сме за да биде се’ во ред па ако треба и ќе платиме нели, ама нека работат сите клиники исто. Еве, решена мистерија, според стариот протокол се наплаќа, со новиот не…
Морам да те поддржам за коментаров. Уште не сум била на ивф,чекам да ми одобрат,но уште од сам старт кога почнав да одам во Систина бев запрепастена колку многу луѓе доаѓаат од Србија,Косово и разно разни држави и се прашував зарем немаат таму квалитетни ивф специјалисти чим доаѓаат кај нас. Додека чекав за инсеминација,сестрата на Ивановски во чекална се поздрави со жена во зрели 40ти години која не беше од Мк и ја праша како е малиот објаснувајќи и на другата сестра дека тоа е бивша пациентка на Ивановски која успеала кај него и сега ги носи брат и и снаа и кои се со истиот проблем. Скролајќи на тик ток ми излезе србинка која се одлучила за ивф со донор на сперма и за тоа ивф го одбрала токму Лазаревски. Ова не е никаква реклама за докторите,ниту за Систина,туку се работи што ги имам слушнато и видено,дека доаѓаат дури од страна и им се доверуваат на докторите од било која приватна клиника кај нас. Самото тоа не ми дава да се сомневам и да мислам дека некој доктор прави намерно да не успееме. Се согласувам дека се случуваат грешки,но не смееме да ја изгубиме вербата,бидејќи така самите ќе заглавиме во лавиринт на анксиозност,каење,милион прашалници и безизлезност.
Не во фондот кај мајка Тереза туку кј црвен крст под градска библиотека во големата црвена зграда од задна страна. Јас отидов кај Мајка Тереза прво и ми кажаа дека не се оставаат таму документи туку кај Црвен крст и отидов таму завршив работа.
Taka e,mnogu luge od sosednite rldrzavi doaagat kaj nasi specijalisti za ifv,da trgneme sami od sebe pa da zborime za drugite pa pogotovo za doktorite,doktorite nese gospod
Приватно би чинело околу 3-4000 евра зависно од дијагнозата и терапијата која би ја примале. И јас ќе правам ивф таму, неделава одам да поднесам документи за ваучер
Idat samo od Kosovo i jugot na Srbija i nasite sto ziveat vo stranstvo, poradi faktot sto e specificna procedura i treba solidno poznavanje na jazik. Jas barem nemam cuvstvo deka nasive se mnogu podobri od drugite drzavi, ali koj kade se nasol i sekoj so srekjata. Mnogu treba da imas zvezda doktorot da ti se posveti za da imas uspesna prikazna.
Здраво девојки, Прикрај со собирање на документиве за ивф ваучер. Гледам на странава бараат копија од извод на венчани но не пишува дали треба да е не постара од 6месеци, јас изводов што го имам ми е од кога се земав од 2021... дали знаете дали треба да вадам нов или океј е овој што го имам? Да не ме вратат за ова само...
Најдобро извади си нова да не те вратат, па да изгубиш време. Не знам, ама мене не ми побараа, баш сега видов, тука ми е копијата, фотокопирав за секој случај, и лични карти, и здраствени книшки, ни тоа не ми побараа. Фотокопирај си за секој случај.
Licno jas poznavam prijateli luge koi od hrvatska se odlucile tuka da pravat ifv.Ke kazam sekoj so svojot problem i so svojata sreka,ima nekoj gore nad nas najsilen od site i sto gi redi kartite on kako saka.Taka da pak ke kazam gospodova rabota i medicinata ide sekogas napred.Ili keti klikne so doktor ili ne,mene eve iskreno so trajkovski nemi klikna otidov kako na letanje se brzase dago brkam pozadi nego ni dokumenti mi pregleda vika super si ti,mozes i prirodno da ostanes trudna,vikam doktore eve gi dokumentite imam podneseno va vaucer za 2 invitro,a da imate gi gleda oooo aj daj boze dsti odobrat vaucer so ovie rezultati.haoticen bese,bitno mu bese zosto so mene nebese dojden i soprugot.Kofa gi razgleda dokumentite vika kolegata koj e najdobar neveruvam deka nesto zgresil vo terapija,probuvaj prirodno,eho samo go brcna i tolku,Inace pred dame vidi ns eho mi rece mislam edna histeroskopija ama jas dati ja pravam tuka i koga me bide na eho 3 sekundi netreba teraj prirodno a jas 5 god lecam sterilitet i si otide.
Pred nekoj den na utrinska go slushav embriologot od New born. Ona sovetuvase na 5ti den. Bas se javi slusatelka so nekolku invitra i site embrioni i bile zamrznati na 3ti den i ona ja sovetuvase da gi ostavat do 5 ti den. Na 3tiot den imalo nesto sto se razvivalo vo embrionot i bilo presudno za ponatamosen razvoj. Go ima razgovorot na youtube( za zamrznuvanje na jajce kletki bese) Mene kaj niv lani mi vratija embrion na 3ti den taka odlucile embriologot i doktorot, a sakav da pocekame do 5ti. Vo stranstvo najmnogu vrakjaat na 5, 6, 7 den, ne deka nema uspeh i na 2 ri i na 3 ti den na forumot ima mnogu sto uspeale. Uspeh!!!
Stop inekcijata ne spagja vo vaucerot. Toa bese minatata god. vo Juni vo Sistina, isto i kaj Organziski. Si ja plakas posebno nea
Јас во Декември бев со ваучер и не ја платив, и сестрата ми кажа дека ја покрива фондот. Извештајот го имам и пишува што сум платила, само 6 мериоферт и 4 цетротид. Во Февруари бев приватно и ја платив.