Здраво денеска имав крварење кафеаво и направив бета од страв ми излезе 2, правев на 3 дневен ембрион 11 ден кај Петановски му се јавив ми кажа да продолжам со терапија дали има надеж ? Втора среќа ми е се надевам до крај
Случајно ми излезе мислење од 2019 година, во Њу Борн овитрел била 3.200, во аптека 2200. Не знам колку е точно, така прочитав, во Систина јас кога бев на приватно ја платив 2032. Едит: потоа прочитав така и кажале на членка дека мислеле прв пат се јавува. Значи различни цени имаат за различни пациенти, ако одиш прв пат ќе ти ја наплатат повеќе.
Не се доплаќа стоп инекцијата. Јас во Систина фондофски 2 пати имам правено ивф ,не сум платила ништо од тоа што ми следува .
Точно, цетротид не ги покрива Фондот, покрива 30 мериоферт (јас со такви се боцкав), ако надминеш тогаш си доплаќаш, и стоп инекцијата ја покрива.
Proveri ubavo vo dokumentite,mislam deka gresis za sistina,dosega nikogas ni 5 den nemi naplatile plus.Proveri dokumenti ke vidis deka ti nemaat naplateno stop inekcija ako si bila so vaucer
Neti razbiram sto pisivas,stop inekcija nikogas nebila taa sum sto ja pisuvas.Jas 5 godini lecam sterilitet i koga sum kupuvala od apteka 5 god unazad drzi ista cena 2.032 den
Платив и јас 2стоп инекции во ЊуБорн во Февруари со ваучер бев, ама ве прочитав во меѓувреме дека се плаќа овитрел стоп инекција.
Па јас овитрел примив и не ја платив. Кога бев приватно тогаш ја платив, со ваучер не, ова во Систина, ама секаде треба да не ја наплаќаат ако ја покрива фондот.
za inekcijata ne ja naplakjat ama drugoto go prenaplakjat. Na den na transfer 4000 den so Lezis 1 saat. Nebare na ulica treba transfer da se pravi. Inace toa I'm e relativno novo od ored 1god. Ne bese prethodno taka. Taka da na sistina I davame mnogu od fazla :
Затоа во ЊуБорн не ми наплатија ниту една консултација и Ехо преглед кога бев и приватно. Дури на крајот ни ја откажаа инсеминацијата па претходните прегледи неколку пати што бевме ништо не ни наплатија освен инекциите за стимулации што ми ги дадоа .
И јас во Систина кога бев на приватно, не знам на колку фоликулометрии бев, ниту една не ми наплатија, тоа си е вклучено заедно со пункцијата. Ниту консултација не ми наплатија прв пат кога бев. А и со ваучер, мислам само 3 покрива фондот, а мене ми направија повеќе и не ми ги наплатија. Јас ова прв пат го читам дека за лежење после ет наплаќале 4000 ден., не стигнав до ет и не можам да кажам ништо во врска со тоа, ама лежењето си е вклучено со ет, зар посебно би наплатиле, ако е за така и после пункција лежиме и тогаш треба да ни наплатат. И двата пати бев без анестезија и лежев саат ипол, нормално приватно си ја платив пункцијата, хормони и овитрел, со ваучер не ми ја наплатија овитрел, тоа што покрива фондот ништо не ми наплатија. Еве членките што направиле ет во Систина нека кажат дали им наплатиле посебно за лежење после ет. Несфатливо ми е мене.