1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

199 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. *MalinkaM@M

*MalinkaM@M Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    169
    Јас во јануари правев ивф во Систина, ништо не ми наплатија, имав 4 или 5 прегледи за фоликуметрија, 3 пати проверувавме хормони во нивната лаб, пункција и трансфер и лежење после тоа ништо не ми наплатија, а бев со ваучер.

На Radost i ocaj и Anyshka им се допаѓа ова.
  2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    И мене не ми наплатија ништо со ваучер во Декември, освен мериоферт што надминав, 36 примив, а фондот покриваше 30, и цетротид не ги покрива.
    Па и приватно кога бев во Февруари платив само пункција, хормони и овитрел, фоликулометрии не ми наплаќаа, прв пат слушам за лежење посебно да наплаќаат, и после пункција лежиме.

На Sim. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lolita-

Lolita- Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    237
    Vcera pravev transfer na privatno. Vo faktura imam transfer na priroden modificiran ciklus i dve inekcii koi sto sum gi primila.

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.874
    Допаѓања:
    2.742
    Jas sistina idam veke 5 god po tie vrati,nikogas dosega nemi naplatile nisto plus.Sekoj sie svesen deka ide vo privatna bolnica i deka se poskapi cenite.Lani za transferot koga mi bese trebase odma da primam intralipidna infuzija a nebev jadena.Mi rekoa nese sekiraj nie keti poracame za jadenje.Voda kafe sokce rucek pastrmka na kraj blago.Znaci neznam zosto se zalite,znaete kaj idete,ako vi e taka odete i na gak pravete invitro i neka ve maftaat samo.New born e poskapa klinika,moja drugarka tamu pravese 6 invitra kaj trajkovski niedno uspesno koga mi kazuvase za ceni poskapi se oni kako klinika.Sigo kazuvam moeto iskustvo

На blablaabla и Anyshka им се допаѓа ова.
  5. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.874
    Допаѓања:
    2.742
    Netreba dase naplaka stop inekcija so vaucer.Javete se vo fond ili otidete i prasajte istoto kevi go kazat

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Lugje od temava invitro se prefrlivte na bolnicite. Epa da vi kazam deka nikoj sigurno ne odi vo Sistina zosto toa e Sistina ili Plodnost zosto e Plodnost i da ne nabrojuvam sigurno odite poradi doktorot. Ako Lazarevski se prefrli vo New Born kje odite kade sto e Lazarevski ili poradi bolnicata? Na krajot od denot koga nekoj pocnal pri ovoj proces dali dal 2000 denari plus za inekcija sto pisuva deka fondot ne ja pokriva sigurno ne mu e bitno. Daj smenete tema i pocnete malce povedro da razmisluvate. Sekoj ima loso iskustvo so nekoja od bolnicive i dobro i sto i da kazete sigurno nema na nekoj da smenite razmisluvanje. Malce bidete pozitivni. Ubav den.

На Hope IT, Алек***, Radost i ocaj и 12 други им се допаѓа ова.
  7. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Pisuva koi stop inekcii gi pokriva fondot daj malce citajte, ako ti naplatile odi pa prasuvaj i plus da dodadam vo New Born barem mene sekogas pred vreme mi kazuvale kolku kje mi bide naplateno, zosto i kolku cini taa inekcija.

На Аанггелла, Lady Miami и Skyler81 им се допаѓа ова.
  8. Mawoto-Stefi

Mawoto-Stefi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    445
    И не само тоа, туку познавам парови кои после долги години обидување тука, отидоа во Прага 2 пати, и нивното искуство не беше најсјано, имаа 2 неуспешни обиди, и на крај после 10 год. добија дете со ивф постапка кај наш доктор. Муабетов ми е не е се црно и бело. Треба да те посака малку и среќата. А дека имаме стручњаци и кај нас, во тоа сум сигурна

На Radost i ocaj, Beba95, Vanila&argan и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Па многу јасно кога одиш приватно си плаќаш пункција и трансфер, не знам од каде испадна дека и лежењето го наплаќале.
    Кога имаме пункција или трансфер нормално дека треба да лежиме, да не треба и спаваќата (наметка) да ни ја наплатат, се си вклучува во цената, и кога одев на фоликулометрии не ми ги наплаќаа.
    Систина било скапо, епа секаде по приватниве е скапо, и во Ремедика читам ги покачиле цените.
    Баш сега видов што сум му пратила на мм дека овитрел примив, дека убедуваа не ја покривал фондот.

Никој немаме пари за фрлање, навистина претеруваат со цениве секаде, не само во Систина, и во Ремедика читам ги покачиле цените, ама кога сме тргнале веќе по тие врати, тоа е.
    Јас кога бев приватно сега во Февруари, Ивановски ми кажа кој ден да дојдам со хормони и да ми одреди кога пункција.
    Јас не го разбрав, си отидов на фоликулометрија, и беа втора смена тогаш, и баш сестрата ми побара хормони, се зачудив, ми кажа каде сакам можам да ги направам, ама каде ќе правев тоа време и резултати за два часа, и правев во Систина, никој не ми кажа дека мора таму.
    Едит:во Плодност цетротид прочитав била 2.900, во Систина 2.610.
    Епа не е најскапа Систина.
    И да, секој денар е важен, некои немаат, земаат кредити, се позајмуваат, само да дојде до дете, ама никој не ни гарантира.

Последна измена: 27 март 2024
    На Radost i ocaj му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    A sto e bitno koja bila najskapa bolnica ? Pravis muabet za 400 denari plus-minus. Tebe vo zivotot ne ti e nisto zagarantirano a ne pa invitro oploduvanjeto. Samo razmisli pred godina dena kolku bese pocetna plata i kolku e sega i normalno e deka vo se kje ima pokacuvanje.Jas sum sigurna deka site sto pocnale po ovie vrati da tropaat ne im se bitni parite. Bitno e samo DA SE DOJDE DO BEBE.

На Radost i ocaj, kristi23, Bejb15 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    1.115
    Да се надоврзам знам дека е скапо МКД се ми е јасно.Еве Германија инекциите не ги покрива фондот си ги купуваш приватно.Покрива само 50% од постапката т.е пункција и трансфер.Тие се 3 ваучери кои само 50% покриваат.На пункција анезстезија си плаќаш приватно 100евра.Секаде е скапо

На blablaabla му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Па тука членки пишаа дека најскапа била Систина, јас искрено планирав во Њу Борн, ама не ми се погоди докторот, како што пиша одиме за докторот.
    Ми го препорачаа Ивановски, и отидов на консултации, ете со него ми кликна и решив таму да правам ивф поради докторот не поради болницата.
    Муабетот беше за стоп инекцијата, и споделивме сите искуство, да си знаат членките дека овитрел не ни ја наплатиле со ваучер, и те како ни е битен секој денар.
    Ќе платам се колку треба, тоа што не покрива фондот си платив, ама тоа што покрива не сакам да ми наплатат за тоа.
    Убаво видов дека овитрел примив и баш му ја пратив на мм дека треба да ме боцне.
    Стоп инекција си е стоп инекција.
    И секаде има покачување, не само во Систина.
    Не биле битни парите, да, не се битни само да се дојде до бебе, ама некои едвај крај со крај врзуваат, некоја членка пиша немала пари за замрзнување на ембриони.

13. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.335
    Допаѓања:
    2.072
    I jas idam vo sistina . Na prviot transfer nemav takva cena za bolnicki den za transfer. Vtoriot I tretiot par DA I toa so razlicni crni za ista usluga. Za toa sto ti dale obrok vo dnevna bolnica za intralipodna toa ti sledi. I jas ima primeno 3 pati intra lipid . Neznam vo koj period imas praveno transfer ama so intralipidot si imas plateno. Toa ne e ok bidejki koga plakjas transfer se podrazbira deka vo toa vleguva I 2 saati lezenje. A dali e privatna ili drzavna cenivnik e cenovnik. Sekoe plus dodavanje na cena za usluga koja ne treba e izmama na potrosuvacot. Ne zboram na pamet. Imam torba pari dadeno po tie vrati I site smetki gi cuvam. A cenovnok kako cenovnok ne ti davaat. Od toa sto sum prasala pred proces I kako na kraj sum platina imalo razlika na nelogicni odgovori. I ne gi pisuvaat kako odviena stavka nego vo edno.

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.874
    Допаѓања:
    2.742
    Koj da cita?Jas dovolno sum pismena i znam da citam,za tie sto se ubeduvate deka stop inekcija so vaucer treba dase naplati.

15. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Ocigledno cim prodolzuvas da ubeduvas ne si procitala kako sto treba (facepalm)

16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.874
    Допаѓања:
    2.742
    Zatoa si ima salter i si prasuvas za cena,sekogas sum prasala odnapred i tolku mi bilo naplateno.Ako odgovaraat ceni ako ne ima i drugi bolnici,imate nadvor od drzavata bolnici.Prijatelka pravese invitro po 7 pat uspesno vo Praga,so donirani jajce kletki nesakase veke da rizikuva so nejzini da plati tolku pari i pak nisto.Plati 7.600 evra za invitro.

17. princessp

princessp Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    1.429
    Девојки денес 12 ден од циклус дебелина на еднометриум 7 како ви изгледа?ќе правам трансвер со замрзнати ембриони во Прага!

18. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.335
    Допаѓања:
    2.072
    Ako smenile. Ako imam vreme da ja pobaram smetkata ke ti ja slikam. A voedno ne dali mene mi naplatile ili ne nwgo trba ili netreba. Nema nikade Jasen cenovnik. Kako I da e na pamet ne zboruvam. Sekoj znae od dzebot

Последна измена: 27 март 2024
  19. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Ako mozes jadi cveklo, ananas i brazilski orevi za zgolemuvanje na endometriumot

На princessp му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.874
    Допаѓања:
    2.742
    Nauceni sme samo da plukame po nase,a pak ideme kaj nasi doktori.Za sekade ti trebaat pari.Da nenapravija so zdravstvovo da moras da se lecis sve privatno i za edna obicna krvna slika,plakas zdravstvo a nedpbivas nisto.Eden recept koga kese javis dati prepisat,keti rece mala tie razlikata zemi si privatno.Epa kaj nas sve moras privatno dase lecis.

На Joanna28 и Anyshka им се допаѓа ова.