Стварно незнам како не ви здосади едната иста работа да ја пишувате милион пати. Никој вас не ве убедува, туку членките си споделија искуство од други болници дека им ја наплатувале до сега. Ако не ја наплаќаат во Систина со ваучер супер, ете може решиле да излезат во пресрет на пациентите. Ако во правилникот претходно не е специфицирано точно дека Овитреле е покриена, а наведена е само Прегнил, различни клиники можат различно да си го толкуваат тоа. Иако ја имаат истата намена, различни се во состав и цената им е драстично различна. Малопродажната цена на Прегнил е 267ден, а на Овитреле е 2031 според официјалниот регистер на лекови. Ете пиша некоја членка дека го смениле правилникот и го додале Овитреле, така што сега ќе биде јасно за сите клиники.
Na instagram,https://www.instagram.com/herbamedicanatural_?igsh=MXUzNXFkNThhOXJjdQ== Eve go linkot pisi i keti gi prati
Ајде доста со препукувања, да не ве банирам од темава, споделете смирено ако имате нешто за споделување и без навреди.
Како да се справам со тврдата столица после анестезијата од пункција? Во понеделникот правена пункција, а јас сеуште неможам да излезам во тоалет. Во сабота ми е трансферот а јас се мачам со подуен стомак и трвда столица. Дали имала некој слично искуство?
Мене ми помага овошен јогурт баланс со ленено и чиа семе секое утро.Или суви сливи.Јас и така имам проблеми почесто
бр. Назив на услугата и медицинскиот потрошен материзал Amp. Gonadotropini пд 75 lE ли 50 Agonisti na GRH - Amp. Decapeptyl пд 0,1mg HCG - Amp. Pregnil ili Amp. Horiomon od 5000 lE Краткотразна интравенска анестезиа Пункциа на фоликули под ехографска контрола In vitro или ICSI (вклучуваки дополнителна обработка на биолошкиот метериіал) Ембриотрансфер Фоликулометриа Хормонски испитувања ова е тоа што спаѓа во ваучерот, мене стоп инекцијата не ми беше наплатена
Јас, ми беше исто, се средив после трансфер, ми дадоа сируп, компоти од сливи правев. Потечна храна, пробиотици и ми се среди. Мачно е многу, јас му кажав на докторот и сирупот ми го препиша.
Jas kutrata poslem punkcija dva dena bese se vo red i taman rekov lele nemam problem i ete denes nikako se urociv
Да треба да се стави, и на мене не ми беше јасно и и звонев на сестрата, рече се исто зашто после на трансферот секако прво ти вршат внатрешно промивање па го трансферираат ембриончето. Со лесно и да слушнеме убави вести од тебе
Najvekje mi pomogna topla voda (ne vrela/ne zovriena) so med. Piev po 2 na den. Mozes i suvi slivi, kompot od slivi, kivi.
Moe iskustvo so antimilerov hormones vo drzavna mi bese 1, kaj niv 9. Sigurno za posigurni rezultati. Celo vreme za se sum bila tamu. Slusaj sto ti kazuvaat. Srekjno
Mene mise javija za transfer utre treba dasu vo 8:45 kaj niv a jas vo 09:00treba da stavam vaginaleta,neznam dali daja stavam porano ili otkako kemi go napravat transferot