Дали членки од тука имате успешност од трансфер на замрзнати , после неуспешно прво инвитро Денеска сум досадна, но после негативна бета тие што имале ке ме разберат како ми е
Sum citala mnogu uspesni prikazni so zamrznati emrioni, osobeno deka teloto ne e pod vlijanie na tolku stimulacii od tekovniot proces. Tokmu zatoa i zamrznuvame embrioni neli. Soberi sili i sledniot pat ke bide uspesno !
Vcera pravev transfer,vtoro invitro neznam dali na nekoja od vas vise slucilo mene nozete mi smrznaa.Prviot pat nemo bese vaka,dali nekoj imal vakvo cuvstvo posle transfer.Vo legen so topla voda i dagi zgream.
Da mi se sluci. Smrznata bev cela. Posebno vtorata nedela ne mozev da go stoplam celo telo. Oblakaj se podobro i sedi so noze vo topla voda. Treba da ima cirkulacija i zatoa mislam deka samo lezenje posle transfer ne e dobro (ova e samo licno mislenje, konsultirajte se so doktor).
Denes morav dagi stavam vo legen so topla voda i mise stoplija,inaku i voobicaeno cel civot imam slaba cirkulacija.Voglavno nesum vrzana za krevet,stnuvam se dvizam nesum skroz vo lezacka polozba
Нозе камен ладни цело време по трансфер, не се секирај, ама не ставај нозе во топла вода, подобро облечи повеќе пара чорапи, покриј се, или стави шише топла вода.
Zosto da ne se stava noze vo topla voda? Jas znam samo deka ne treba so zeska voda da se banja posle transfer.
I corapi,i kalcinki i so kebe pokriena pa kamen mi bea,i morav gi staviv vo malce mlaka nakaj topla ne premnogu topla i zeska voda, i taka mise stoplija
Кај мене катастрофа,само 2 јк извадија со послаба стимулација рече докторот ај да не те форсирам ама изгледа требаше....
Јас сум со намален АМХ а ми даде 14 Фостимон,4 Мериоферт и 2 Цитротиде само 7 дена и многу слабо,само 2 јк извади. Требаше можеби поагресивна стимулација.
Ne se opteretuvaj, nema vrska toplata ili zeskata ili ladnata voda so uspesnost! Na predelot okolu stomakot ne treba zesko, odnosno da ne se banjas so zeska voda. So srekja
Nekoja zenicka iskustvo... Denes bev za srceva reakcija mi kazaa nema I da se cistam. Dali da pocekam ili ne. Seuste se nadevam deka ima nesto ili deka e rano. Planiram vtoro mislenje vo ponedelnik. Sovet iskustvo sto da pravam. 8 nedela sum
Napravi si beta, i jas imav ista situacija, prvo imav beta okolu 260, i koga bev na pregled nemase nisto, pak proverivme i bese vekje padnata betata...
Zal mi e za toa sto ti go kazale. Kaj mene vo 11 nedela imase prekin. Dali ova trebase da bide prvo slusanje na secence ili veke slusnavte? Ti preporacaa kirataza ili? Dokolku imas somnez uste denes od da go proveris. Daj boze plodot da se razviva no ako ne e kirataza treba pobrzo . Strano ne zivo telo moze da napravi drugi.komlikacii na organizmot na pr. Sepsa ne e toa igracka. Kaj koj doktor si? So srekja I ti posakuvam na vtoroto mislenje da slusnete ❤️
Prvo slusanje na srceto trebase, no nemase predlozi kiretaza. Sakam I vtoro mislenje no vo ponedelnik ke odam. Kaj dr stojan organdziski sum. Ne sakam da izbrzam sakav barem so maticnata danse konsultiram I samata taa rece ke vidime vo ponedelnik.