Ciklusot mi dojde odma koga zavrsiv so terapijata i bese mnogu bolen, a duri i prethodno (pred da prekinam so lekarstvata) pocna so kafeavo. 2 meseci e dolg period, podobro konsultiraj se so doktor.
Zdravo, od denes I jas ke ve druzam mi rece doktorot od prv den na ciklus mikroginon I na 15 den vo da odam vo bolnicata. Problem imame so spermogram shot e Toa e. Skros mi e nepoznato sekoj den ve citam za da mi stanat pojasni nekoj raboti i bukvalno zaludena sum shto I kako ke bide. Mnogu se plasham so bickanjeto kako ke bide ama ne se otkazuvam moram da se trudam.
Bockanjeto e najmalce strasno. Od toa da ne se plasis ama razbiram prviot pat i jas bev potresena. Ne boli i poopustena bidi. Toj del ne e za plasenje.
Dali na nekoj mu se slucilo poslem transfer da ima uzasni bolki vo zeludnik.. i ako da kako se spravuvate so toa plisss kazete
Zdravo na site Dali mozebi nekoja ima info od kolku saat pocnuvaat so bockanje na transfuziologija za ddmeri?
Од она што читав за мене, во Њу Борн направија hatching, е за ембрионот полесно да излезе од обвивката и да се имплантира полесно. Дај Боже да е успешно. Кај мене мислам дека имаше влијание на позитивниот исход.
Ова е стар лек за зголемена киселина во желудникот. Но според нови истражувања не се препорачува никако. Први 30тина минути олеснува маки и после е уште полошо, зошто кога се разградува млекото прави уште покисела средина. Да не ме сфатиш погрешно, не паметувам, со најдобра намера споделувам инфо. @blablaabla минерална вода или јаболко најдобро касни ако имаш киселини.
Devojkata pisa deka ima bolki vo zeludnik,nepisa ni kiselini ni nisto.Jas sum so hronicen gastrit i hernija i izlecena helicobacter so godini,pa nei kazav vednas apce dase napie.I kazav toa sto e domasno prirodno sto vo ovoj moment kei pomogne,zada nepie lekarstva.Za bolki jaki koga sum imala mi pomagalo ladno presno mleko,a isto taka mnogu mi ima pomagano ajducka treva caj podobro i od apce,ama ona vo momentov sega nesmee da pie caj ajducka.Pisav najdobro nameren sovet.
Devojki ne se raspravajte, jas sum so terapija isto za zeludnikot ama doktorot kaza poslem transferot odma da se prekinat apcinjata, pa mislev na prirodna baza da ne postoi nesto. Voedno sekoj organizam e razlicen, kje probam fala na sovetite ako gledam ne mi odgovara odma prekinuvam. Jabolko jadam obavezno sekako samo mi zabranija bilo kakov caj neznam zosto... toj mi pomagase
I so svezi i si zamrznati. Obicno ja praktikuvaat kaj embrioni sto gi vrakjaat porano od 5ti den. Kaj 5ti den vekje embrionot sam treba da napravi hatching 6ti den e vekje fully hatched.
Jas ova prvpat slusam posle punkcija antibiotik,nemi dale nikogas da pijam 2 punkcii dosega imam praveno
Moze malku pomos okolu dokumentite, koi gi baraat za povtorno vaucer? Imavme neuspeano sega sakame novi dokumenti vo fond da podneseme...