zdravo zenski. Moze da mi kazete nesto poveke za hormonive.Napraveni se na 3 den. Ovoj mesec dobiv dva pati ciklus eden pat na 14 mart sega pak pred tri dena. Prethodno nemav taka so ciklusot. Vo dekemvri abortirav so apcinja. Dali e strasno mnogu i poremeteni li se mnogu.Sakam da pravam tranafer
Za transfer dali si spremna ti trebaat hormoni za vreme na ovulacija da proveris. Tsh ne ti sjajno ovde....ne znam za prolaktinot gorna granica koja e... Ali proveri uste ednas tsh
Пролактинот е висок. Сигурно ќе ти препишат достинекс. Кај мене беше 28 па од трансфер ми препиша 1/2 достинекс на 7 дена. Исто така ендокринологот за тсх 3.5 ми препиша еутирокс и ми рече идеално до 2.
Може да си прашаш секако,како што си прашав јас дали со ICSI метод ќе ми прават. Ама ако си во ЊуБорн секако прават hatching и ако имате слаб спермограм секако одат со ICSI метод
Zdravo ,dali nekoj ima pieno Glutathione i od kolku mg,mi go dade doktor Tase ama ne mi kaza od kolku mg i sega najdov samo Glutathion od 250mg a treba da pijam 2×1, pa nekoj ako ima iskustvo so ovie tableti da mi pise da ne e mnogu 2×1od 250 mg.Inaku nemam nekoj problem,mi kaza deka bile dobri za cel organizam.
Најчесто ја применуваат ICSI методата. Читав имаше пишано некоја членка за некоја друга метода, само во Плодност ја имало.
Прв пат ми е вака висок,дека ми се случи вака со циклусов направив испитување. Ќе видам утре со докторот што ќе ми каже,инаку на своја рака ги направив незнам дали и прават пред трансфер но сакам да биде се ок пред да правам И овие месеци сум под поголем стрес можно и од тоа да ми е зголемен.
Макси метода имаат во Плодност. Тоа е магнетно сортирање на сперматозоиди, каде што се извлекуваат само најдобрите, ама обично се прави кај парови со лош спермограм.
iksi piksi go dava istiot rezultat Ne davajte dzabe pari za taa maksi Od iskustvo pri iksi piksi vi treba samo dobar embriolog
Не знам, јас немам лично искуство со макси. А тој тајм лапс инкубатор што го рекламираат за ембрионите каков е? Има ли некоја искуство?
Kako se racuna bremenost so invitro malku sum zbuneta... eden doktor mi veli od 03.02 posleden ciklus Drug doktor od 21.02 od embrio transver na blastocista na 5ti den transver. Stored eden doktor sum 6ta nedela I plodot odgovara na 6ta nedela, spored drug sum 8 nedela a plod 6ta nedela. Seuste nema srceva akcija pa ke cekame do ponedelnik da vidime dali ke se slusne srcence ili ke treba kiretaza.. inace vtoro invitro so kratok protokol. Sekoj sovet I iskustvo ke mi znaci.
Мене од прв до последен преглед ми рачунаа од последна менструација. Цела бременост кај тројца доктори ја водев и кај тројцата бев иста недела.
Особено под влијание на стрес се зголемува пролактинот, може и сам да се корегира но колку е паметно со овој да се прави не знам. Тсх исто ми е бил моментален и не сум пиела ништо, но во стимулации ми се качил на 3.6 затоа и прифатив да земам еутирокс. (Иако еве сестра ми со 4 тсх си остана природно бремена со здраво право бепче, за жал за нас милион правила )