Zenski problem so zapek? jadam mn hrana so vlakna (cia seme, ovosje, zelencuk, probiotski jogurt, mleko, kafe) i nikako da otidam. Dajte sovet nekoj pomognete. Pred transfer redovno, poslem transfer nikako nemozam da otidam neznam vo sto bi mozelo da e problemot..
zelen caj mi zabrania toa otpagja, da probam uste so suvi slivi ama suvo ovosje nemozam da smislam....
Topla/mlaka voda so med/limon, suvi slivi, kompot od slivi, lazicka maslinovo maslo (malce gadno e ama pomaga), ceden domasen sok od zelencuk bi trebalo da pomogne, sok od ceden portokal i limon
Jas imam generalno problem so zapek, a posle transfer uste povekje. Pa od se sto sum probala najvekje efekt imalo od mlaka voda so lazica med.
Moze uste toa ne sum go probala, kje go probam obavezno. Zapek ne bi mozelo da bide simptom na bremenost?
Отежнато празнење е поради прогестеронот што го примаме. Мене многу ми помага јадење овесна каша. И земај пробиотици обавезно.
Девојки здраво Ви се приклучувам во групава и јас. Имаме лош машки фактор азоспермија. Бевме кај мицковски правевме микро тесе и за жал не најдоа сперматозоиди ензнаат да објаснат зошто ... Следна постапка ни е инвитро со донор .. Може ли малце да ме утешите некако? има ли уште некој со ваков случај ... Ве молам може ли исто да ми кажете што документи треба да соберам што се доставуваат до фондот ? Фала ви многу. СЕ надевам ке ме примите во групава
И кај мене е истиот проблем. Од саботата не можам да одам во тоалет, ниту ме тера. Јадам и суви сливи, киви, каши, шејкови, овошје еден куп. Никаков резултат. До кога вака ќе тера ќе видиме
Terapijata se dava zaradi cirkulacija, namaalena so ogled na toa deka nemame fizicka aktivnost I kako prevencija od tromboza poradi hormonite sto gi primame za tek na invitroto
Deka za prvoto vo druga bolnica ne mi dadoa a tuka spomnaa deka davaat na site pacienti. Pa mi dojde cudno
Bidi srekjna, toa ne steti, jas prviot pat koga bev trudna poradi toa sto ne mi dadoa kleksani a trebase go izgubiv plodot