јас правев лани и сега ми се врати септумот па ќе правам веднаш бев на нозе после интервенција легав малку и после станав ги испратив моите до доле а за 10 дена си бев на одмор во Грција и тоа со автобус малку грчеви и толку ни страшно ни болно септумот ми беше 1 цм сега ми е 10 мм
Фала ви. Имав испитано на трет ден хормони заради постапката да видиме дали е се во ред. А после,на 13 или 14 ден ЛХ ми испитаа само и толку.
Sledat razvoj na folikul vodecki do ovulacija, se sledi preku hormoni i eho, ako imas dobra ovulacija, cekaat da nastane i zavisno na koj den se zamrznati embrionite ti pravat transfer. Nemas stimulacija, niti nekoja terapija, osven redovna ako primas. Ova e najlesen nacin, samo sto bara 2 do 3 pati eho pregled i hormoni ispituvanje.
Феминки храбри ве читам и ви се восхитувам и поддршка за сите.... И ние почнуваме ин витро постапка во Њуборн кај доктор Трајковски. Бевме на консултации испитавме се што не упати и ни одреди терапија прво со таблети согласно резултатите. Ние сме со олигозооспермија и покачен ФСХ хормон. Се беше одлично додека не ги проверив пак хормоните ме јадеше јанѕа со оглед дека имам 36 години вредностите беа многу високи на сите хормони.. дури и докторот ме прашша како со овие хормони имам редовен циклус, а мене како саат ми е се. Ги проверив хормоните и резултатите излегоа во нормални граници, ФСХ-то е покачено 13 е, но во претходните резултати 30 ка ми беше не ми е јасно и да не е грешка како е можно тоа. Утре сме на консултација кај докторот со новите резултати па да видиме што ќе каже. Сакав да ве прашам дали некоја од Вас има правено ин витро на приватно? Ние така планираме во интерес на времето со оглед дека и сопругот има годинки. Читам дека се чекало за одобрување а и како што гледам еден куп документи се бараат. Ве молам за искуство.
Во аптеката во Систина ги има ги купив минатата недела, само се под друго се викаа Авомит на Плива се иначе се исти.
Анализите кои ми ги бараа за ваучер ми ги бараа и за на приватно , тоа се испитувања кои е убаво да се направат пред отпочнување на процедура за твоја безбесност. Така да мислам дека и најголем дел од анализите ќе мораш да ги направиш.
За со ваучер се чека за одобрување 4-5 недели , плус ако треба дополнителна да правиш анализи уште повеќе се чека. Јас чекам да поминат шест месеци за да аплицирам за втор ваучер, правевме и беше неуспешно.Ако имав финансии немаше да чекам до сега сигурно ќе правев пак,така да ако имаш можност секако приватно подобро. Со среќа
Да, се чека 5 до 6 недели од поднесување на документацијата во фонд. Но и самото собирање на таа документација е процес што исто одзема време. А во врска со хормоните, јас би ги повторила на друго место уште еднаш.
Deneska 7 den od transfer,minatiot cetvrtok mi bese transferot,sabajlevo me razbudija nekoi jaki grcevi dole nisko vo matka.Se izvadiv od pamet,na nekoj damu se ima sluceno a da imal pozitiven rezultat na kraj
Сите анализи ги направив тука нема збор, впрочем како поинаку ќе констатира доктор дека треба ин витро врз основа на резултатите. Само тоа поднесување и одобрување одзема време во Фондот.
Ne mozam da razberam kako jas 2 pati imav transfer so zamrznati bez analizi na hormoni.. koga go prasav doktorot rece nema potreba