И мене не ми испитаа пред трансфер, само естрадиол претходно. Ама сега сама ќе си испитам на трет ден циклус, ако не ми каже докторот. Се спремам и јас за трансфер со замрзнати.
Dali posle transfer vi opagja kosata? Vaka nikogas vo zivot ne mi bilo. So prvoto invitro nemav vakov problem ama i razlicns terapija primav.
Ne se opteretuvaj so 3 den od ciklus, za zamrznat transfer ti trebaat hormoni vo vreme na ovulacija, 3 den bitno ako primas i stimulacija, inaku ne ti treba
Мене после секоја анестезија ужасно ми паѓа. Навистина? Јас па чекам да ми дојде за да испитам, страв ми е да не утнам нешто во врска со хормоните да си ги потрошам за џабе ембрионите. Значи сега со замрзнати треба да испитам хормони кога ќе биде овулацијата? Сигурно ќе ми испитаат пошто си плаќам овој пат не сум со ваучер… Ти благодарам.
Здраво женски. Дали на некоја од вас и препишале Utrogestan (вагиналети на 8 часа) и Пролутекс инјекции после пункција? Еден од нив треба да не го искористсм на денот на трансферот, ама заборавив кој точно. Сега не работат, ама утре секако ќе се јавам да прашам. Ако некој знае нека каже за да не го мислам цел ден.
Vaginaleti ne se stava od sabajleto pred transfer. Tek posle toa vecerta ama ke ti kazat. Za proluteks prasaj si, jas morase vo tocno vreme pred transfer da stavam.[/QUOTE]
Вагиналетката нема да ја ставиш секако ,јас до трансфер боцкав Пролутекс попладне а за денот на трансфер ми кажаа утрото пред трансфер да се боцнам , обавезно Пролутекс пред трансфер.
Utrogestanot ne treba da ja stavas pred da imas transfer, obichno so mene nosam edna i doktorot mi ja stava vednas posle transferot, a proluteks sum ja bockala. Ama prasaj si za sigurno.
Јас прашав ми кажаа да ставам пред трансфер, секако пред трансфер те прочистуваат ембриолозите ми го кажаа кога се дог за кој ден ке биде
Jas na denot na transfer mi zakazaa vo 8:45 da bidam sistina,a vo 9:00 trebase da stavam vaginaleti Ciklogest sega gi stavam,so prvoto invitro stavav utrogestan.I se javiv na anita daja prasam dali da ja stavam 1 cas porano vo 8:00 ili posle transfer daja stavam.Mi kaza stavija vo 8:00 i na nejze i treba pola saat zada progesteronot navleze vo krvotokot i da deluva,posekako on kesi deluva a samata vaginaletka kete promijat predtransfer.So sreka
Девојки ајде малку помош Денес ми е 5ти ден од трансфер. Почнав да имам водест вагинален исцедок. Нема мирис, боја, како вода е. Добре дојде стресу Дали имала некоја ваков случај и што може да знажи водест исцедок. Ве молам за совет
Феминки едно прашање, мислење, искуство. Денес бев кај др со новите рез. од хормоните и ни предложи/ одреди да тераме постапка на природен циклус докторот ги виде јајниците на ехо пред добивање и кажа колку фоликули гледа сега за сега. Даде терапија со таблети само рече инекции на крај ако има потреба. Сега за сега само летрозол да се почне од втор ден циклус, а сопругот со профертил два пати по една таблета. Вика не одиме со агресивна терапија од почеток. Ваквата терапија вика подобри рез. дава. Фсх-13 ми е и амх 0.163 Ве молам искуство околу ваква метода ?
Јас еднаш бев со краток протокол, еднаш на природен циклус, на природен ништо не примав, само пред пункција стоп инекција. Докторот ќе ти следи фоликули и ќе ти каже кога пункција. Ништо не ти кажа за фсх и амх?
Јас имав јаки грчеви на 9ти ден од трансфер, толку јаки што морав парацетамол да се напијам. Мислев дека ќе ми дојде во секој момент, ама на крај испадна позитивна бета и фала му на бога успешна бременост. Ти посакувам и на тебе ист исход како мојот
Ми кажа поради ниската резерва ќе се оди вака да се извади еден фоликул ама квалитетен може затоа и на ехо ме виде.