И јас сум со ниско амх. Нареден пат повторно ми предложи на природен, чекам да поминат 6 месеци од пункција, па да поднесам документи за втор ваучер, а и телото малку да ми одмори, две пункции имав за два месеци. Пиеш нешто сумплементи?
Пијам цинк, фолна, Q10 коензим, витамин ц, мака витамин е, овунорм. Колку ти е амх на тебе? Ме праша дали пешачам, спортувам.
Metilirana B12,metilirana folna,vitamin 10(impril ako mozes dasi dozvolis zemi gi)dhea mikronizirana.i macata sto ja pies i Q10,vitamin c obicen ili kako Ester c go pies.Kapkite Femina poracaj si gi.Ova tie moj sovet sto da pies za niska rezerva amh i podobar kvalitet na jajce kletki.Skoro site doktori ovie vitamini gi preporacuvaat za podobruvanje na jajce kletkite i plodost
Според витаминиве, кај Ивановски си. Мислам дека со ниска резерва за да извадиш поквалитетен фоликул важно е да си активна. Барем пешачење или сл. Со среќа и со лесно.
Кај Трајковски сум. Нешто пијам на своја рака нешто докторот ми предложи. Ти благодарам Lady Miami на сите со среќа и побрзо со позитивни тестови.
Докторот ми рече dhea mikronizirana да не пијам. Претходно пред да ги правам новите хормони ми ја предложи таа терапија и сега рече никако тоа да не почнувам.
Здраво. Знаеш ли зошто ти кажал докторот да не пиеш Дхеа? Правеше испитувања на хормони тестостерон и дхеа-с? Прашувам зошто и јас сум со слични вредности на ФСХ 15 и АМХ 0.15 и доктор Ивановски ми препиша Дхеа 2х50 мг микронизирана што мислам дека е максимална доза. Инаку би те советувала да си поднесени документи за ваучер, мене ми одобрија со слични фсх и амх. Со тие вредности ќе ти одобрат само еден ама па зошто и тој да не го искористиш кога веќе верувам имаш се што треба: Пап не постар од 1 година Брисеви не постари од 6 месеци 2 спермограми, не сум сигурна на колку разлика. Хормони од 3 ден и амх не постари од 6 месеци Маркери за двајцата не постари од 6 месеци ( тоа можеш во Железничар без упат) 4д ехо Крвна слика со гликемија Молба за да пробаш со свои јајце клетки Сега имало нов правилник, па сигурно има членки кои скоро аплицирале, за посигурни информации. Поздрав и со среќа.
Се имаме и документи се правевме. Само на природен циклус ќе одиме без агресивна терапија Почнавме приватно со Господ напред. Ти благодарам многу со среќа.
Мене не ми одобрија втор со свои, само со донирани. Претходно читав дека на една членка со молба за првиот и одобриле и втор со сопствени ама таа имала трансфер првиот пат. Јас не стигнав до трансфер и кога ми го дадоа вториот ваучер (за со донирани само, не го искористив) ми кажаа штом првиот ваучер е со молба, не даваат веќе за со свои јајце клетки.
Доколку ФСХ ти е под 12, АМХ најверојатно и нема да ти побарат. Така да некогаш може да се во ред хормоните а низок АМХ и да добиеш ваучери. Доколку ти е поднесен амх од прв ваучер под 1 тогаш најверојатно нема да одобрат.
Сега читам јас сум висок ФСХ,ЛХ и низок АМХ првиот пат кога ги поднесував документите поднесов и молба за да ми одобрат со сопствени ј.к. Јас стигнав до трансфер но за жал неуспешно. Сега можам и за втор да аплицирам, би и одобриле со свои како што те сфатив? Или бидејќи веќе доставив молба нема да ми одобрат за со сопствени?
Вака беше јас претходно отидов со едни хормони и ми беше вредноста 30 ка најверојатно беше некоја грешка и отидов кај др. да ги види и нејќеше да дискутира одма даде дхеа рече ова многу тешко ниска резерва и високи фсх катастрофа беше неговата реакција. Ок помина тоа ни закажа за месец ипол средба а меѓувреме вика пиј ја дхеата, но жена ко жена си напраив уште еден хормонален статус на трет ден од циклус и испаднаа скроз други рез. и вчера кога бев да ги види новите нејќеше да дискутира дека се погрешни скроз други вредности од претходно и го прашав ми дадовте дхеа со старите рез., а со новите да пијам ли дхеа рече не нема ни да ја почнуваш дхеата. И даде летразол од втор ден на нареден цилус.
Не знам, претходно читав на форумов дека на членка со трансфер и уредни хормони на трет ден (можеш да ги направиш на прв ден за да испаднат таман за во фонд) и одобриле. Јас кога отидов да си го земам вториот ваучер што ми го одобриле со донирани, од фондот ми кажаа дека не одобрувале втор со свои ако првиот бил со молба. Најубаво да си прашаш во фондот или ако веќе имаш испитувања не те кошта ништо да поднесен уште еднаш.
Devojki, ve molam za pomos. Pocnav so 2 ivf. Imam sema od dr. ama del od nea toa kaj sto e 7 so zagrada i ima nabroeno vidovi apcinja, ( jas sega gi primetiv ) i tamu kaj sto pisuva clomifen i vo 5 tata kolona kaj sto ma dve kosi crti sto im znaci toa? Dali da prestanam togas da gi pijam apcinjata ili? Ve molam za podetaken opis. Btw od denes 2 den ciklus pocnav da gi pijam, vcera imav tt, povrakav, ne se osekam dobro no dr. mi rece toa ne smeta na procesot.veke se napiv clomifem i estrofem i nema nazad