Ми олесна сега, мислев да не сум направила некоја грешка. Ептен боли, не можам да мрднам, дури и кога седам боли.
Здраво Дали кај др.Јани одите сами или мора и сопругот,дали дава нешто да се испита тој ден или не јас имам резултат од генетски мутации планирам тој да му го покажам
Нема потреба од сопругот бидејќи тоа се испитувања само за тебе. Мене не ми правеше други испитувања, туку само тие од МАНУ му ги дадов.
Само Јани прочитав како добар дали има и други бидејќи имам мутации а незнам што значат и дали сите пиете клексани што имате мутации можеби е тоа причина за неуспех кај трансфер на ембриони
Не сум информирана за други имиња за да дадам предлог навистина. Обично поради мутации се покрива со клексани метил фолат, метил б12 и аспирин, но кај еден ивф доктор што сум била кога го прашав за клексанот препишан од Јани ми одговори дека тоа е глупост. Така да сепак зависи од докторот.
Епа ако обично одиме на трансфузиолог за мислење за мутации по мое мислење ви требало да го слушаме трансфузиологот, секој би требало да е стручен во областа во која е специјалист и доколку препишуваат таква не така наивна терапија би требало да се сигурни.
Сумплементите си се пијат, мене така ми кажаа, и после пункција си ги пиев, па ми кажаа ако сакам да одморам 10-на дена, па да продолжам, после втората пункција не пиев еден месец, сакав да одморам од секакви сумплементи, сега пак почнав.
Jas so prvoto bebe so ivf mi e primav fraxiparine do posledniot den koga se rodi, imavme mutacii i jas i soprugot uste na vremeto koga ispituvav i shto treba i shto ne treba i zatoa zemav, tie so mutacii se skloni na trombembolija, zgrutcuvanje na krvta i moznost da se otkaci tromb i da udri vo plodot ili vo embrionceto ako e shtotuku vrateno i da izgubi srceva akcija, sum citala takvi slucai 2 ovde na forumot shto vo podocneta bremenost napravile obdukcija i pricinata bila taa otkacen tromb i udren vo bebeto. Sekako pri bremenost ddimerite se kacuvaat poveke a kaj nas pa shto sme so mutacii uste poveke pa ne e loso da se bide pokrien so terapija. Drugo sekako za da se zakaci podobro i posigurno embrionot ubavo e da e prokrvena matkata oti ono togas e kako parazit shto se zakacuva na takva prokrvena povrsina i so toa se hrani i e pogolema sansata da uspee i da se zadrzi. Ete jas od moeto skromno poznavanje vaka bi objasnila zosto treba kleksan a eve sega sme bremeni so vtoro ni eden kleksan ni fraksiparin ni aspirin nemam primano a sum 40+ nedela, ednas ispitav ddimeri ok bea, neznam nekako prirodno zabremeniv ne se nadevav deka ke ja iznosam bremenosta, krenav race ne se zamarav i ete se e ok.
Ako ti dadat prioriteten zimaj i odi odma,neznam bez upat kaj Jani na klinika neprimaat moras upat da imas
Не сум сигурна дали ќе те прими и со приоритетен но можеш да си ја пробаш среќата. Гледам на мој термин дека за мај нема сеуште извадени термини кај него па можеш да следиш деновиве и да си земеш терминче за мај.