Mene mi naplati Ivanovski. Eho i pregled okolu 6000 denari. So vaucer bev samo na kraj ne prodolziv kaj nego.
Kako be tolku,mnogu se toa pari,znam deka pregled so konsultacija im bese 2.900 pa posle pokacija mislam 3.200.Mene Lazarevski dosega nikad mi nema naplateno pregled ni eho nisto plus
Prviot pregled go plativ 4800. Potoa drugite pregledi Ivanovski gi pisuvase kako folikometrija, toa e 2700. Vo sekoj slucaj spremi si okolu 100e so tebe za sekoj slucaj. Imame razlicni iskustva tuka. Ako pocnuvas ivf kaj nego moze i nema da ti go naplati pregledot.
Fala vi....pa nz ne planiram nisto sega za sega da pravam. Sakam da slusnam vtoro mislenje pa posle ke odlucam. Samo mn skapo bilo....
Јас сум кај Ивановски, ништо не ми наплати, ни ехо, ни консултација, сите документи ги разгледа и ми кажа што како.
Девојки јас имав вчера пункција извадовме 9 јајце клетки.Денес ми се јавија се оплодиле 5.Најверојатно во четврток трансфер
Mene Lazarevski mi rece na denot na transfer sabajleto da stavam vaginaleti, sestra Anita mi rece promivka deka pravele sekako prvo...site razlicno kazuvaat
epa toa e zalnoto kaj mene eve neuspesno vo red ideme ponatamu nego sto ni pomaga drzavata? 3 hormona i 3 eha? jas plus doplativ 300 ili 400 e samo za eho i hormoni i pota ni pomognala nemam komentar mesto da bide kako vo srbija se bez pari dodeka ne dojde bebe kaj nas drzavata gleda da se ogranici
Oooo, ja kje se otkažev ponataka od invitroto ako ova beše neuspešno. So malo dete sum, krediti, što mislat oni pari oni zarabotuvaat, nas na drvo ni rastat izgleda. .. Idev na varijanta tolku kje odvojam za so vaučer, bidne super, ne bidne, ništo, nema za ponataka. Baška kje mi dadoa so donirani radi niskoto amh. I taka sekako kje se otkažev. Kao namerno da pravat.
ne znam sto da kazam se povekje i povekje sum razocarana od drzavata i sistemot i od druga strana vikam pa srekja imam 28 god nemam dete ke odam vo bel svet ke probuvam tamu samo podaleku od tuka Ova e raspad so mk primanja 2000e aloo prosecna plata 400e srekja sum imala deka maz mi e vo stranstvo ama nemaat site maz vo stranstvo a mnogu ima sto imaat problemi krediti sto velis ti se imaa i do koga vaka?nemale da begaat mladi ne da ke begam nego karta zimam vo 1 pravec vo mk sum gradjanin od 2 red pa ne mi menja i vo stranstvo da odam i isto da bidam vece nisto ne moze da me razocara so srekja neka gali mesii i samo radosti da nosi ♥️♥️♥️♥️