Ништо не се чувствува, само спекулумот што ја отвара вагината се осеќа малку, исто како пап кога ти земаат. Секако пред трансфер даваат диазепам инекција за опуштање, не се секирај. Трансферот е најлесниот дел од целата процедура. Трае околу 10 мин. Потоа ти даваат терапија и си одиш дома. Само опуштено, пуштам среќа.
Опушти се скроз и уживај на трансфер. Завршена е пола работа, време е да вратат во тебе и да биде успешна цела приказна на крај. Праќам среќа
Добар ден денеска направив пункција....со ваучер од државата но ми рекоа дека трансферот се плаќал не спаѓало во ваучерот....дали се има запознаено некој со ова....благодарам
Многу убави вестии Честитки мила Мислам дека еднаш имаше спомнато ако не се лажам дека првото инвитро ти завршило со биохемиска. Па ме интересира дали правеше некои дополнителни испитувања помеѓу двете инвитра? Дали докторите ја променија постапката, стимулацијата или терапијата со второво? Или се си беше исто? честитки уште еднаш
Mene so ova invitro sestrata mi spomna deka fondot ima izmeni,i deka maticnite ginekolozi treba da znaat.Jas kolku sto ja razbrav i svativ deka vo slucaj na punkcija i izvadat poveke jajce kletki i imas embrioni za transfer i zamrznuvanje deka togas neti go pokriva fondot vaucerot,odnosno transferot sigo plakas privatno.Najdobro prasaj ja maticnata ili prasaj vo fondot.Jas taka ja razbrav sestrata.
Не е точно трансферот спаѓа во ваучерот. Едино нешто ако смениле, што не ми се верува дека трансферот би го тргнале од ваучерот.
Fala ti mila,daj boze gospod kaj site sto poskoro visoki beti Fala ti mila najmnogu,daj boze sto poskoro dase vraka Da so prvoto invitro imav biohemiska,i iskreno togas napraviv i jas greska sto nemiruvav i nese pazev,ama ete taka trebalo da bide.So vtorovo invitro pocnav mnogu porano so suplementi i vitamini piev 3 meseci pred postapkata metilb12.metil folat.Q10.Vitamin D,maca,Impryl.Dhea,Vitamin c,i pielv eden mesec ili dva L arginin i gi prekinav zosto pred postapkata mi bea pokaceni maskite hormoni site.Prekinav togas,so Larginin i Dhea.Na soprugot i on isto piese Sexovit,vitamin d,maca,L Arginin,Metil b12,vitamin c kako Ester c.Na nego 10 dena pred punkcija piese isto Impryl.15 dena samo sto mi stignaa femina kapkite niv gi piev do transfer.Od terapija mi vkluci 15 dena pred transfer po 1 kleksan dase bockam.Od punkcija pocnav da pijam estrofem 2x2,decortin 1x1,i ciklogest vaginaleti 2x1.Posle transfer se bockam so dva kleksana.Ovoj pat bev stimulirana so Meriofert primiv mislam 26 inekcii sekogas dobro reagiram na stimulacii i primiv 4 centrotide inekcii.Na denot na transfer primav intralipidna infuzija i na denot na pozitiven test pak primiv intralipidna infuzija.Mi zakazaa eho pregled na 18 mart pa so gospod napred se nadevam deka se ke bide kako sto treba.Imavme transfer na dva embriona na 3 denVo meguvreme ispitav Torch,Kariotip za dvajcata i NK CELLS za dvajcata.
Imaat izmeni,i jas nesvativ dobro.Zatoa neka si prasa najdobro vo fondot i jas iskreno ne razbrav dobro
Баш сега ми кажаа во њу борн трансферот се плаќал 38 000 а замрзнувањето 34 000 за 1 година..беше 24000 за 5 год.
Wow Ова вече нема смисла никаква, тогаш што покрива ваучерот, стимулации и пункција. Ќе нема поента и да се чека веќе посшо пола и повеќе сами си плаќаме. Валда тоа и сакаат да го постигнат. Не ми е јасно
Изгледа така ќе да е....и стимулации ги покрива само бемфолите цитетраде и орвитрел си ги плаќав... замрзнувањето беше 24000 за 5 год а сега за една година 34000 и тоа само 6 емриона после секоја година по 9000 ден да ги чуваат.. кај мене извадија 23 јајце клетки
Сериозно трансферот веќе нема да го покрива ваучерот? Има ли некој скоро што правел со ваучер да сподели уште некое искуство?? Во најновиот правилник од јануари 2024 пишува дека трансферот е покриен.