Mislam deka neznaci za sekoja pacientka.Ako imas poveke embrioni i imas za zamrznuvanje togas vo toj slucaj neti go vazat vaucerot za transver.Jas sega imav transfer pred dve nedeli i kaj mene imase transfer na 2 embriona nemav poveke,i mene mi vazi vaucerot so transfer,odnosno iskoristen vo celost.
Jas sega go citam noviov pravilnik, segde go pisuva transferot deka e pokrien. Od kaj ova izleze deka ne e pokrien od fondot?
I ova sto pisa deka stop inekcija ti naplatile ovitrel,taa nesmee dase naplaka plus,taa si spaga vo vaucer.Pisi im meil vo fondot sve sto i kako ti naplatile i ti kazale.I spodeli bas me intersira sto keti kazat
nesto da ne ne si sfatila kako sto treba, pred nedela ipol pravev transfer ne go plativ preku vaucerot bese
Кога отидов да платам така ми кажаа...не ми се веруваше отидов кај доктор владимир и сестрата истото ми го потврдија......дека трансферот 38 000 се плаќа а за 6 емброна да се замрзнат 34000 за 1 година со што после секоја наредна година по 9000 да ги чуваат...и рече тоа е нашето здравство...
Ti nemase za zamrznuvanje,ako imase za zamrznuvanje embrioni togas istoto keti go kazea i na tebe.Mene Anita toa migo kaza uste pred da pocnam so stimulacii,deka od 17 januar imaat izmeni vo vaucerite
Ama em gi plakas embrionite zada gi zamrznes,i em sigo plakas transferot.Mi nema logika zasto toa taka go napravile.I jas togas koga mi kaza Anita,vikam namesto daja osloznat rabotava beter ja oteznuvaat
Ako imav za zamrznuvanje samo toa kje go platev nemoze i transferot da go plakjam. Mene mi napomenaa i mi kazaa cena za zamrznuvanje dokolku e potrebno ama samo toa se plakja ne plus i transfer
Ми извадија 24 јајце клетки ќе видиме колку ќе има оплодено...ајде тоа и во ред е да си платиме ама трансфер не ми оди во глава.....ми рекоа дека неможе да правиме трансфер овој циклус од многу јајце клетки ке сум имала хиперстимулација....и ми го кажаа тоа до 6 емброна се плаќа 34000 за една година...после секоја година по 9000 ден за чување....зборам за во Њу Борн
Pa zatoa ti rekle transferot deka kje go platis ama ne sega. Transferot kje go platis nareden ciklus zs ovoj kje nemozes poradi hiperstimulacija. Daj ve molam objasnuvajte po detalno za da ne se krene za dzabe uka buka. Prvicno za tvoe dobro e da ne se pravi ovoj mesec transferot bidejki hiperstimulacija e mn opasna. Cim doktorot uvidel deka e rizicno toa vednas se kazuva nemoze po sekoja cena transfer. Mene isto doktorot mi kaza kje vidime otkako kje bide punkcijata no nemase rizik i zatoa go napraviv transferot istiot mesec. Stvarno ste za kjotek kako samo taka kazuvate transferot mi rekoa da go platam i tolku bez nikakvo objasnuvanje pa objasnete ubavo kakva e situacijata za da dobiete pravilen odgovor.