Моја пријателка исто пред неколку месеци направи трансфер на нареден циклус поради хиперстимулација.....не го плати трансферот....
ne go platila transferot ako se dogovorile so doktorot da ja plati punkcijata i site inekcii za transferot da bide besplaten ama ako vaucerot e ispraten nemoze da se napravi seto toa zs toj vise otisol, ako prijatelkata ti kazala deka nisto ne platila za stimulacii, punkcija i nareden mesec transfer te laze ocigledno
Феминки ве молам за искуство почнав со летрозол од втор ден циклус да го пијам и немам нус појави само жештини што ме обливаат, но циклусот како да ми се поднамали дали некоја друга имала слично вакво искуство?
Девојки денеска имав трансфер на 2 тридневни ембриони и двата со квалитет АА ендометриум 11 си велам во ред еСега почнува најтешкото чекањето
Одмарам денеска секако.Прашав ми рекоја нормално да функционирам и да не лежам многу заради циркулација.Само да не спортувам и да кревам тешко.Кој ќе ти кажи што е најпаметно.Ако треба да биди ќе биди.Фала на сите за подршката и за брзо сите да се радуваме
Во постапка на трансфер на замрзнати сум,правам хормони на определени денови пд циклус по насока од докторот,дали според вас се ок? Со докторот ќе се видам во понеделник.
Јас одам на природен ми кажа др. дека имам намалена резерва односно низок амх и машки фактор имаме олигозоспермиа и затоа не одиме со агресивна терапија.
Не треба да има разлика дали ти е трансферот за три дена, пет дена или еден месец! Трансферот мора да спаѓа во ваучерот. Тоа што би можело да се доплати по логика е замрзнувањето и чувањето на ембрионите за наредниот месец. Да си пишеш маил до фонд со цело објаснување и баш извести не што ќе ти одговорат
Во еден ваучер влегува еден трансфер, ако ти останале замрзнати, и после правиш криотрансфер тоа си го плаќаш приватно или користиш нов ваучер само за тоа.
Сега ка читам разврската. Прашај дали може некако да ти излезат во пресрет да го реализираат ваучерот во Фонд а криотрансферот да не ти го наплатат
Ima izmeni,i mene migi kaza Anita,ama ni jas neja razbrav ubavo.Zatoa i pisav na clenlata najubavo dasi prasa vo fondot
Ваучерот ти го покира трансферот, само договори се со докторот и болницата ако сакаат да ти излезат во пресрет( имало туками такви случаи) истиот да го активираат покасно за да не плаќаш приватно.
Искуство со Фемина капките? Слабо ми работат јајниците и немање на фоликули, или да ме упати некоја што може да ми помогне?
Јас ги порачав и воопшто немав подобрување.....инаку истата ситуација беше и кај мене слабо фолекули дури на левиот јајник немав воопшто....кога појдов во њу борн почнав со стимулација кломифен таблети не ми помагаа и потоа почнав со инекции БЕМФОЛА....срга на пункција извадивме 16 на десен јајник и 7 на левиот...со лесно