Инаку да прашам дали вие што се боцкавте со клексан ве пецкаше при примање....или само кајј мене е така бидејќи дури од модринки и нема ксј да ја боцнам од претходни стимулации
Овитрел кога бев приватно 2.032 ден. ми ја наплатија, а со ваучер кога бев не ми ја ни наплатија. Фоликулометриите исто не ми ги наплаќаа.
Очигледно е перење пари или пак зависи од институција до институција....јас кога ги правев инсрминациите си ја плаќав и сега си ја платив и со ваучер така велат фондот не ја покривал овитрел...зборам за во Њу Борн
Па и од Фондот нон стоп има некои измени, да не знаеме веќе што покриваат, а што не. И за инсеминациите порано беше месец разлика, сега два, спермограмите сега 3 месеци разлика. Така тука прочитав, не знам колку е точно, и за 4Д сега не знам дали бараат.
Ние правевме преку еден месец инсеминации спермограм година дена разлика и тоа два различни од две институции спермограм ни бараа...а 4д го бараат правев и јас....таква ни лоповска држава да сме во србија до 6 пати ти покрива фондот
Јас пред една недела направив трансфер во Систина и ништо не платив, што значи се покрива со ваучерот.
Како може да не ти покрива јас правев во март се ми беше покриено и ми кажаа доколку дојде до хиперстимулација ке правеме следен месец прашав дали се наплака ми кажаа не Иди си во фонд дирекно прашај си
Во понеделник идам убаво да се распрашам...мие страв немој после ако пријавам да не ми се одмаздат да не биде успешен трансферот а имам од 23 јајце клетки 20 оплодени...намерно да не направат нешто да не успее
Незнам кај имате правено јас во Њу Борн....и јас се прашувам зошто така....незнам умот кај ми е значи не се малку 38000 за трансфер....ако е така воопшто да не правев ни инсеминации фрлав пари директ приватно ќе одев инвитро...што покрива фондот ништо не ми јасно
Ама сега имало измени. Исто и јас 4Д доставив, поднесов во Август, сега не знам како е. Да, спермограм од две различни институции со најмалку месец разлика, сега мислам најмалку три месеци.
Мора да споделиш каква терапија примаше што толку многу јк имаш, плус и оплодени. Каква терапија примаше? Не знам до што е, јас одвај 10 јк имав, а не ни сакам да кажам колку се оплодија
Вака кога појдов прв пат пред инсеминациите немав воопшто едвај 8 на десниот јајник по 5мм.левиот не функционираше немав воопшто....почнавме стимулација со кломифен слабо реагираа...докторот ми даде бемфоли почнаа да се зголемуваат...цело време до ден денес пијам елова мителарна фолна профертил и аспирин протект....пред пукцијата 12 дена примав бемфола од 225 цитетраде кога направивмр фоликулометрија имав 24...16 на десен јајник и 7 на левиот....на денот на пункцијата докторот рече дека има 26 уште плус 2....после пункција извадиле 23 3неможел да ги извади јајникот навлезен бил навнатре....денеска ми јавија од 23 оплодени се 20 од кои 12 биле со одличен квалитет 8 послабо се оплодувале али уште ќе ги обработувале...извини на долгиот пост
Браво за успешната терапија, ова е совршен резултат. Сега можеш да се релаксираш и да го чекаш најсреќниот момент. Со среќа!
Devojki, dali ima nekoja so transfer na zamrznati embrioni so priroden ciklus? Dali imavte nekoj simptomi prvite denovi posle transfer? nekako prviot pat deka bea ukluceni hormoni me bolea gradi nekad i me bockaa jajnici, no bese neuspesno prvoto invitro, sega e porazlicno...nemam nikakvi simptomi pa so Gospod napred Bozja volja e
Zdravo. Ve molam da iskistvo so inekcii Gonal. Kade se apliciraat? Preporacani mi se pred inseminacija