Ne se opteretuvaj so simptomi, kaj sekoj e mnogu razlicno. Jas sega pravev transfer na zamrznati na priroden....za zal neuspesno e kaj mene. Prvite denovi imav kako tezina vo matkata, mali grcevi i me bolea mnogu gradite ama posle 7 den pocnav da osekam simptomi ko za dobivanje i nisto drugo ne osekav, togas nekako osetiv deka nema da go bide, za zal. Ti posakuvam uspesen transfer
Не сум го читала на интернет новиот правилник,ама сум сигурна дека,се додека ти важи ваучерот ,трансферот не се плаќа.Докторот откако ќе завршите со трансфер,тогаш треба да го пушти ваучерот.
Mislam deka sfativ na sto se odnesuva tvojov slucaj, citajki go pravilnikov. Vo noviov pravilnik ima nekolku tipa na vauceri, konkretno ako se raboti za vaucer za celo invitro kade sto normalno go ima i transferot ,vo objasnuvanjeto dole vo faza 4 stoi objasnuvanje deka transferot se vrsi vo rok od 72-120 casa od oploduvanjeto. Kaj ostanatite obrazci /vauceri na primer za trasnfer so zamrznati toa normalno go nema vo pojasnuvanjeto. Izgleda na taa finta odat, ako ne napravis transfer so svezi embrioni ti odi iskoristen cel vaucer. Iako mislam deka e totalno nefer ako e taka.
Da,najnormalno ja primiv.So ova invitro 2 dosega,neznam za ponatamu dali ke treba,kemi kaze Lazarevski
Сега го читав новиот правилник. Гледам дека ја кренале вредноста на Фсх до 14 за одобрување ваучер со сопствени јајце клетки. Претходно беше до 12,5. Ова може да ни биде во прилог на нас со покачен Фсх. А со Фсх над 16 одобруваат со донирани. 2Д на овариуми и 3Д на матка бараат. Спремограмите да бидат во растојание од најмалку 3 месеца, Инсеминациите во растојание од 2 месеца.
Epa mozebi jas ja primam deka imam hipo hasimoto,imam i avtoimuna bolest na crevata.Mozebi jas zatoa ja primam.A sestrata na 3 kat kaj sto ja primiv ja prasav bas zasto ja davaat taa infuzija mi kaza toa tise zlato vitamini,proteini i soja.
Devojce nesi ja maci dusata,odi vo ponedelnik vo fonot i sve keti objasnat tie najdobro,i dali trebalo dase naplati stop inekcija ili netrebalo,dali ti spaga transferot ili ne.Nesi ja maci dusata i vaka poveke stres si pravis na sama sebe vo ovaa situacija.Namesto dasi opustena i relaksirana sega ti se opteretuvas i ne e za dzabe,nese mali pari ama pa zosto date pravat budala za toa sto ti sleduva od drzavata.Namesto da pomognat poveke sto grdni pari se davaat uste da plakas.Ponedelnik pravo fond i nikoj nisto neti moze
Девојки да ве прашам нешто можеби е глупаво ама ајПримам прогестернон вагиналети после ЕТ е сега не знам дали е нормално нешто да истекува и надвор,или треба подлабоко да ги ставам?
Здраво девојки, еве ме мене со 4ти ивф, на 11 ден имав позитивен тест (првата слика) докторот секако ми честита, бета треба да правам во понеделник 18 ден од трасвер. Јас од возбуда денес правев пак тест и видете што ми се случи, со прва утринска (втората слика). Што да правам, има ли некоја вакво искуство, а сепак бетата да е позитивна и покрај што ја снемува втората линија....
Претпоставувам на 11 ти ден исклучена била можноста на влијание од стоп инекции, ако воопшто си примила. Тестовите гледам различни се, може не се со иста сензитивност. Второ може ти е поразредена урината. Не треба да се намалува цртата, но остани оптимист, бетата најдобро ќе покаже.
Имам примено стоп инекција, но бидејќу ми се 5 дневни две бластоцисти, не би требало да влијае, незнам ќе полудам веќе... Многу се плашам, а таман се израдувавме со мм бескрајно...