Чекај до понеделник преку крв или пак повтори го тестот.Можеби не е толку сензибилен како првиот и мене како малку растечен ми се гледа
Така ме советува докторот, се воздрзувам да правам како тој што ќе ми каже, му пишав утрово ми вели не се разочарувај тука се, ќе видиме во пон преку крв... Незнам тоа како да му го сватам...
Секако треба да си ги слушаме докторите, ама не ми е јасно зошто да се чека 18ти ден за бета. Еве 7 инвитра имам направено и секогаш бета сум испитувала на 15ти ден од трансфер и тоа секогаш ми биле враќани 3 дневни ембриони. На 5 дневни бластоцисти секако ќе покаже и порано. До понеделник само повеќе стресови ќе си направиш. Како и да е ти посакувам успех и висока бета.
Ви благодарам многу на сите, тука сме си за поддршка една на друга. Се надевам на висока бета, нема да му верувам на вториов тест, ќе се обидам да останам смирена.
Jas znam beta na 14 den se proveruva ama cim taka ti rekol doktorot, pocekaj do ponedelnik pa ke vidis. Ti posakuvam pozitiven rezultat
Mnogu e bitno dali si piela poveke voda i dali tie vtoriov test so utrinska urina napraven.Kako i dae jas mislam deka e pozitiven i deka ima bremenost,vtoriov test mi lici za nevaliden,me cudis zasto ti kazala beta na 18 den,obicno beta se proveruva na 2 nedeli posle transfer.
Jas beta proveriv na 9 den i bese visoka,ako ima bremenost odma ke pokaze,iako doktorot mi kaza posle 2 nedeli test.Ama pusto tie dve nedeli kako 2 godini.Cestitki i so lesno,barem zemisi uste eden test kako prviot test i mozes vo bilo koe vreme od denot dasi go napravi,samo gledaj da nepies mnogu voda zosto keti bide retka urinata.Jas taka bi napravila zada si bidam raat
Бидејќи имав позитивен тест на 11 ден од ет со убава црвена линија ми рече продолжуваш со терапија нема да брзаме, вчера бев да ме боцне депо и тогаш ми даде упат за бета за пон, а јас од возбуда денес го направив со прва утринска и се разочарав ептен...
Nese razocaruvaj.i sama gledas deka testot lici na nevaliden.Napravisi uste eden eftin test tie labokvik se dobri i tocno pokazuvaat dasi bides raat i dasi se opustis i dasi uzivkas
Многу ти благодарам на поддршката nikja, многу ми значи❤️ Инаку не напоменав првиот убав тест го правев кај докторот со втора мокрача (а само што станав од спиење бев дома во тоалет и отидовме со мм кај него да ме боцне депо), тој сам извади тест ми рече да направиме, ме гледаше и на ехо на 11 ден и рече многу убав ендометриум...
На кој ден правевте трансфер на замрзнати оние со доцна овулација? Досега три еха и испитување на хормони докторот вика многу полека оди кај тебе претпоставува по ехото дека имам после 23 ти ден од циклус овулација,мене вообичаено и на 32-34 дена ми доаѓа циклус. Наредно ехо дури на 21 ден од циклус.Дали некој имал слично искуство? И се мисли за преградата дали да ја отстранивам претходно зошто веќе имам едно родено но и еден спонтан и вонматерична.
Jas napraviv transfer na zamrznat na 23 den od ciklus bidejki kasnese ovulacijata na 18ti den poradi poremetuvanje na ciklusot od prosliot neuspesen transfer
17 den od ciklus pravev inace mene mi bese neuspesen ali mi najde septum lani. go srediv sega pa go ima i mi rece toa ne e pricina za neuspesen transfer i deka smeta vo bremenost u smisla moze da dojde do porano poradjanje i do spontan taka da eve jas ke go sredam sega i za naredan pat da sum so cistq misla moj sovet sredi go pa pravi vece imas zamrznato so. srekja ♥️