Те разбирам и поддржувам, велам за муабетот од др дрка ти зборува за криотрансфер. Инаку и пред нова година беше за една година во Њу борн, јас замрзнував. Искомуницирај на клиниката, и со Фондот искомуницирај дека трансферот би бил за нареден циклус, да видиш што ке ти кажат. Истиот муабет пренеси им го на клиниката зашто штом е преписка од Фонд тие или ке се придржуваат кон тоа или ке ги искомуницираат. Никаде не реков дека др се во право. Цело време пишуваш за трансфер ама обично трансфер се прави истиот циклус. Не знам како е правилно според Фонд, ама имало членки и претходно каде од клиниката најверојатно го реализирале ваучерот со трансфер тој циклус, па после не и наплатаиле. Има администрација во позадина која најверојатно они ако знаат можат да ја направат за да не плаќаш. Тоа сакам да го кажам, не бранам ниту напаѓам некој.
Може, не знам, но многу ја рекламира колку што приметувам. Инаку мене ми беше кажано дека е 4500денари во порака на инстаграм, а колешка беше 4-5 дена после тоа и и наплатија 3500денари
Devojki zdravo, dali ima devojka koja ima postignato prirodna bremenost a invitro postapka da ne bila uspeshna. Bi zamolila da mi pise poraka licno. Blagodaram
На ден на трансфер и на позитивен тест на бхсг по две недели,два пати примав.Бхсг ти ми беше 435 вредност.
имав неуспешно инвитро добив одма кога ја прекинав терапија нормална менструација на 31 март сега денеска имам пак крварење а во петок бевме фоликул имав 12мм некаде мислам, можеби пак ке добијам илио некој со слично искуство
Какво крварење имаш, ако е само неколку капки може да е овулациско крварење. И кај мене последниот циклус беше исто, петок фолекул 12 мм а понеделник веќе пукнат.
Да на бришење само, баш ми беше чудно прв пат вака, тоа значи сепак не едобра овулација бидејки е мал фоликул а е пукнат или Фала ти
I pak jas piam mikroginon od 1 den ciklus denes 15den, bev na pregled mi rece dr. da ostavam samo Edno Apache I da se bockam so decapeptyl 15dena po edna, po Toa na 3 den ciklus pak na pregled I hormoni da vidime. Se bocnav I mestoto odokolu e crveno I Kako tochki na kraj I Tamu Kade so bocnav e Kako topche Dali e vo red prv pat mi e I Malku sum isplashena
Од петок до недела има време да порасне доволно, да пукне и да ослободи зрела јајце клетка. Фаќајте се за работа
Здраво феминки ве молам за искуство со терапија со инекции бемфола какви реакции имавте од таа стимулација и што потоа дали имавте после тоа друга стимулација дадено?
Јас досега 4 пати со иста терапија сум стимулирана 4 дена фостимон 75 и бемфола 300 и уште 4 дена само бемфола 300 и на крај после пункција сме имале од 10 до 15 јк.
Штом е со стимулација секако не е на природен циклус, но кај мене се се одвивавало точно до ден, пример на ден кога би била природна овулација сме правеле пункција и потоа нареден ден ги оплодуваат јк. Јас не сум имала никакви симтоми кога сум се боцкала, само последните два дена пред пункција си ги чувствувам отечени јајниците и после пинкција малку болни и отечен ми е стомакот до 5-6 дена. Јас сите инф исто сум реагирала на истата терапија, сепак секое тело различно може да реагира.
Така е во право си ние тргнавме на природен даде апчиња па даде три инекции и од инфекциите веќе се осеќа стомакот отечен и подболува и кичмата исто, жештини имам и како грчеви во стомак ти имаше нешто такво? Битно апетитот не се покачи