Eve: vit D 2×1, Maca 2×1, folna, vit. C, profertil 2 tableti, B12 1×2, Dhea 4 tableti, Q10 2 x 1, estrofem 3 × 2, Mg x 1, Zn × 1, Ca × 2 - clomifen piev isto prvite 4 dena po 4 na den.
Сите заедно ги пијам, некогаш пред јадење, некогаш после јадење, сабајле и навечер, не гледам на колку саати. Епа ти ги рачунаш вкупно, пример два пати мака, 2 метил фолат, дхеа 4, и јас дхеа пијам сабајле две, навечер две, дека се од 25, докторот ми препиша 2x1 од 50 мг., од iHerb немаше микронизирана дхеа од 50, порачав од 25, значи вкупно дневно пијам од 1000 мг. Еее така ако рачунам кој знае колку ќе ми испаднат, и јас од сите по два пати дневно пијам, само метилиран б12 по едно.
Немам сега за сега, само од овунорм ме болеше желудник и веќе не пијам, и б12 кога го пиев ме болеше желудник, сега под јазик и ок ми е.
Па и јас пијам многу, сабајле ги пијам и навечер, витамин Д еднаш дневно и метилиран б12, другите се по две. А дхеа од колку мг пиеш? Јас сега од 25 пијам 2x2, кога пиев од 50 мг. 2x1.
Dnea pijam 2 × 50 ... isto kako tebe, nemase od 50 mg pa kupiv od 25 mg sto znaci 4 tableti dnevno od niv. Vit. D 2 × 1. Koj drugi suplimenti gi pies I so sto si stimulirana od inekcii?
Сега не сум во процес, чекам да поминат 6 месеци за да поднесам за втор ваучер, инаку бев стимулирана со Кломифен, естрофем, се боцкав со мериоферт и цетротид. Одмарав од сумплименти еден месец, сега пак почнав, пијам:метил фолат, метилиран б12, дхеа, мака, коензим Q10, витамин Д и Е, кардиопирин, пиев Профертил, веќе не, ПреМама, биофемин, исто и јас Кломифен пиев само 4 дена.
Profertil gi piese postojano ili samo 5 dena? I dali pomtis kolku cetrotide i meriofeti imas primeno? Kaj koj dr. Bese?
Da, taka slusnav jas, taka razbral i maz mi i sega koga vidovme veke 8 dena pieme pa si vikame da ne se mn. Jaki tableti i da ne zgreseme nesto?
Мм пиеше 3 месеци, потоа и ивф докторот му препиша и пиеше уште 3 месеци. Да не ви препишал антибиотици 5 дена? На мм му препишаа трицеф 5 дена, и јас пиев после пункција 5 дена.
Mm. Nisto ne saka da pie. Veli od tricef go fajka diarea - tie se prepisani 1 nedela pred punkcija. Kaj koj dr. Bese ti?
Мене после пункција ми препишаа трицеф. Мм пиеше се што ќе му препишеа, и се што ќе му кажев, дали го фаќало дијареа или не, не знам, не ми се пожалил. Кај Ивановски бев.
Подарувам Прогестерон ампули, со рок до мај 2024. На кој му се потребни нека ме контактира во приватна порака.