strasno kako dojde vremevo da moras da ides samo privatno.Treba da rabotime samo za privatno zdravstvo.ccccc
Па реално, не дека и тие се нешто ориентирани кон здравјето, ама ако платиш супер, а на државно кој со врски, кој незадоволен, кој нема појма, кој сака да ти помогне ама толку му се средствата и опремата
Od moe licno iskustvo ako sum nemala vo nekoi ustanovi vrski nisto nebi napravila.Vo nekoi ustanovi ima i sto vrska si nemaat i pojma od zivotot primeni partiski od tipot DOKTORKA,DOKTORKA OVA BESE JAJNIK,AJ VIDETE.Bukvalno se ucat na vas,kevi kazat nekoi dijagnozi od koi od pamet keve izvadat,i neznam haoticno e.Ne e vo site kliniki ali jas toa sto sum bila stvarno nie strasno zdravstvoto.Ne site imame pari za sve da odime privatno a na kraj kraeva zasto sve da odam i plakam privatno a plakam zdravstveno osiguruvanje.
Мајка ми почина за ќеса крв. Ја носиме на кардиологија викаат па добра е, гледам крвната слика хемоглобинот 30, викам дајте и ќеса крв ќе пркне,,, ааа чек да прашам, аа па не може, тоа на трансфузиона сабајле...е сабајле не дочека сирота... Мене ме гледаа на ехо трудничко пред десет дена на гак, и таа гледа, гледа, па се јавува горе кај докторот да се симнел да видел нешто, и викам бебето како е, чекај ми вика. Доаѓа докторот и сфаќам оваа појма си нема од ехото Малце офф топик, без лутење
Утре сум на фоликулометрија.Денес осетив боцкање во јајник и исцедок за време овулација како што имам обично( помешано со крв) а треба трансфер на замрзнати да правам.што ако ја пропуштам овулацијата? Кога се прави трансферот.Дали на природен циклус треба да помине овулацијата или не? Не ми е јасно
Ако замрзнатите ембриони се до фаза на бластоцисти, трансферот се прави обично 5 дена после овулација. Не се грижи, таман утре ќе утврдите дали настанала овулација
100 посто денес ја имав но утре че ми каже сепак докторот Замрзнатите се на трет ден ,се плашев да не е нешто лошо тоа ако ја испуштиме
Zdravo feminki.zapocnav dolg protokol kaj tase.se bucka so meriofert po 6 na den.na treti den od ciklus estradiolot mi bese 50 denes osmi den 48 mi dade uste cetiri dena da primam i vo nedela pak da proveram estradiol dokolku ne bide porasnat ke se prekine postapkata.denes na eho vide deka ima samo eden folikul so nizok amh sum 0.321.dali nekoja od vas ima iskustvo vo posleden moment da i se pokaci i da ima punkcija?
Mila, mojot amh vo 2020 bese 0.44, posle toa imam polipektomija, histeroskopija i edno neuspesno ivf. Go nemam provereno pak amh posto znam deka e nisko. Samo da ti kazam deka i jas bev slicno so folikulite, mi nakacija doza. Eve denes imac punkcijs. 6 j.k izvadeni. Sega samo da se molime na Gospod, da se nadevame na pozitiven rezultat.
Таман си не се секирај. Во случај на 3 дневни, некогаш ги одмрзнуваат и во зависност од квалитетот ги оставаат ден два да стигнат до бластоцисти. Ако утре утврди дека настанало овулација ќе ти даде да примаш прогестерон 5 дена и всушност денот на трансфер зависи од кога си почнала со прогестеронот плус до која фаза е/се ембриончето/ембриончињата кои ги планираат. Си знае докторот, не се грижи. Стискам палци да биде успешно ова ивф
Девојки,на 27ми февруари поднесов документи за ваучер,сеуште ми нема стигнато писмо од фондот. Треба ли да реагирам? Сакам што побрзо да го направиме и не сакам одмори да ме фатат да го нема докторот па да губам време.
Jas na 12.02 podnesov i seuste nisto nemam stignato a vo fond cela nedela vrtev i ne mozam da gi dobijam za info